Már nem az ingyen csirkefalatokért reblogokat tarháló poszt a legtöbbet reblogolt poszt a Twitteren

Több 444 videó?
Szeretném

Ha sok pénzed van, és azt osztogatod, mindenki veled fog foglalkozni. A japán milliárdos, Yusaku Maezawa (Maezava  Juszaku) vasárnap posztolta Twitterén, hogy százmillió jent oszt szét azon felhasználók között, akik reblogolják (újraposztolják) az erről szóló tweetet.

Juszaku a pénzt száz szerencsés között fogja szétosztani. A japán vállalkozó korábban arról lett ismert, hogy jegyet vásárolt Elon Musktól a Holdra, és egyébként Zozotown nevű divatcégével lett nagyon gazdag.

A poszt hamarosan annyira beindult, hogy mire Juszaku lezárta a versenyt, ez a bejegyzés lett a Twitter történetének legtöbbet reblogolt posztja letaszítva a trónról az embert, aki ingyen csirkefalatkák reményében kért segítséget a Twitter-felhasználóktól.

A tinédzser még 2017-ben kérdezte meg a Wendy's nevű céget, hogy hány reblog után kapna ingyen csirkefalatkákat egy éven át a gyorsétteremlánctól, amely annak rendje és módja szerint válaszolt: 18 millió retweet után. A cég nem volt valami nagylelkű, mert bár a poszt világrekorder lett (egészen mostanáig), a 3,8 millió retweet meg sem közelítette a 18-at. Juszaku posztját 4,34 millióan osztották újra. 

Sokáig egy 2014-es poszt tartotta a világcsúcsot, Ellen DeGeneres szelfizett több hírességgel az azévi Oscar-gáláról. (QZ)