Már nem az ingyen csirkefalatokért reblogokat tarháló poszt a legtöbbet reblogolt poszt a Twitteren

Ha sok pénzed van, és azt osztogatod, mindenki veled fog foglalkozni. A japán milliárdos, Yusaku Maezawa (Maezava  Juszaku) vasárnap posztolta Twitterén, hogy százmillió jent oszt szét azon felhasználók között, akik reblogolják (újraposztolják) az erről szóló tweetet.

Juszaku a pénzt száz szerencsés között fogja szétosztani. A japán vállalkozó korábban arról lett ismert, hogy jegyet vásárolt Elon Musktól a Holdra, és egyébként Zozotown nevű divatcégével lett nagyon gazdag.

A poszt hamarosan annyira beindult, hogy mire Juszaku lezárta a versenyt, ez a bejegyzés lett a Twitter történetének legtöbbet reblogolt posztja letaszítva a trónról az embert, aki ingyen csirkefalatkák reményében kért segítséget a Twitter-felhasználóktól.

A tinédzser még 2017-ben kérdezte meg a Wendy's nevű céget, hogy hány reblog után kapna ingyen csirkefalatkákat egy éven át a gyorsétteremlánctól, amely annak rendje és módja szerint válaszolt: 18 millió retweet után. A cég nem volt valami nagylelkű, mert bár a poszt világrekorder lett (egészen mostanáig), a 3,8 millió retweet meg sem közelítette a 18-at. Juszaku posztját 4,34 millióan osztották újra. 

Sokáig egy 2014-es poszt tartotta a világcsúcsot, Ellen DeGeneres szelfizett több hírességgel az azévi Oscar-gáláról. (QZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.