Megtagadta a vallomást az a háziorvos, akiről azt gyanítják, tudott a veronai balesetben érintett buszvezető alvászavaráról

Több 444 videó?
Szeretném

Nem tett vallomást az a háziorvos, D. Antal, akit azzal gyanúsítanak, hogy tudott annak a magyar buszvezetőnek az alvászavarairól, aki járművével balesetezett, a szerencsétlenségben 17-en vesztették életüket tavaly januárban.

A hírről beszámoló 24.hu azt írja, D. Antal az egyetlen, akit az ügyben eddig a magyar hatóságok meggyanúsítottak foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének a gyanúja miatt. A férfit december 14-én hallgatták volna meg, de megtagadta a vallomástételt. 

„A megalapozott gyanú szerint a háziorvos tudott az autóbuszvezető alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. A szabadlábon védekező háziorvos nem ismerte el bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során” - írja a 24.hu.

Az ügyben magyar részről ő az egyetlen gyanúsított eddig, az olasz ügyészség hat ember ellen nyújtott be vádemelési javaslatot. Egyikük a magyar buszvezető, négyen olasz autópálya mérnökök, illetve egy, az autópályaelemek gyártásáért felelős hivatal vezetője. 

Hétfőn a Qubit arról írt átfogó anyagot, hogy a magyar buszvezetők negyedének lehet alvászavara. (24.hu)