Megtagadta a vallomást az a háziorvos, akiről azt gyanítják, tudott a veronai balesetben érintett buszvezető alvászavaráról

Tbg
közlekedés
2019 január 07., 12:27
comments 276

Nem tett vallomást az a háziorvos, D. Antal, akit azzal gyanúsítanak, hogy tudott annak a magyar buszvezetőnek az alvászavarairól, aki járművével balesetezett, a szerencsétlenségben 17-en vesztették életüket tavaly januárban.

A hírről beszámoló 24.hu azt írja, D. Antal az egyetlen, akit az ügyben eddig a magyar hatóságok meggyanúsítottak foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének a gyanúja miatt. A férfit december 14-én hallgatták volna meg, de megtagadta a vallomástételt. 

„A megalapozott gyanú szerint a háziorvos tudott az autóbuszvezető alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. A szabadlábon védekező háziorvos nem ismerte el bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során” - írja a 24.hu.

Az ügyben magyar részről ő az egyetlen gyanúsított eddig, az olasz ügyészség hat ember ellen nyújtott be vádemelési javaslatot. Egyikük a magyar buszvezető, négyen olasz autópálya mérnökök, illetve egy, az autópályaelemek gyártásáért felelős hivatal vezetője. 

Hétfőn a Qubit arról írt átfogó anyagot, hogy a magyar buszvezetők negyedének lehet alvászavara. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.