Posztmodern műalkotás a köztévé tudósítása az ellenzék öt pontjáról, amiben az utolsó másodpercekig nem hangzik el, mi az ellenzék öt pontja

Média
2019 január 07., 10:37

Az elmúlt hetekben az MTVA többnyire sikeresen állt ellen annak, hogy az ellenzéki pártok öt pontjáról tudósítson, sőt, ugye az ellenzéki politikusokkal szemben is az után alkalmaztak erőszakot, hogy ennek az öt pontnak a beolvasását próbálták elérni.

Volt viszont egy kifejezetten kínos pillanat néhány napja Fekete-Győr András HVG-nek adott interjújában, amikor a Momentum vezetője fejből csak négy pontot tudott felsorolni az ellenzék öt követelése közül, erről meg nyilván be akart számolni a közmédia.

Túlzás nélkül bravúrosan oldották meg a feladatot a „Nem tudta felsorolni az ellenzéki követelések minden pontját a Momentum elnöke” című híradós anyagban. A 2 perc 11 másodperces klipben végig az öt pontról van szó, de hogy mik azok, az csak az összeállítás legvégén, 1 perc 50 másodpercnél derül ki, amikor a riporter felolvassa a HVG-s interjúnak azt a másfél soros részét, amiben Fekete-Győr András csak négy pontot tud az öt közül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.