Jöhet a csípős paradicsom

Kutatók szerint a génmódosítási technológiának köszönhetően hamarosan megjelenhetnek az étlapokon a csípős paradicsomok – írja a Guardian.

Fotó: Yoshikazu Tsuno/AFP

Nem újdonság ez az irány: kutatók már eddig is igyekeztek például megváltoztatni a kivi színét vagy módosítani az eper ízét.

Brazil és ír kutatók szerint a csípős paradicsomból majd kapszaicint lehet kinyerni különböző oldatokhoz, érzéstelenítőkhöz, fogyasztószerekhez vagy rendőrségi könnygázhoz.

A kutatás szerint a csilipaprika munkaigényesebb, és nehezen kezelhető a zöldség merevsége miatt, ezzel szemben a paradicsomhozamok magasak, a kapszaicinoidokat költséghatékonyabban tudnák elkészíteni. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.