Jöhet a csípős paradicsom

Kutatók szerint a génmódosítási technológiának köszönhetően hamarosan megjelenhetnek az étlapokon a csípős paradicsomok – írja a Guardian.

Fotó: Yoshikazu Tsuno/AFP

Nem újdonság ez az irány: kutatók már eddig is igyekeztek például megváltoztatni a kivi színét vagy módosítani az eper ízét.

Brazil és ír kutatók szerint a csípős paradicsomból majd kapszaicint lehet kinyerni különböző oldatokhoz, érzéstelenítőkhöz, fogyasztószerekhez vagy rendőrségi könnygázhoz.

A kutatás szerint a csilipaprika munkaigényesebb, és nehezen kezelhető a zöldség merevsége miatt, ezzel szemben a paradicsomhozamok magasak, a kapszaicinoidokat költséghatékonyabban tudnák elkészíteni. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.