Jöhet a csípős paradicsom

Kutatók szerint a génmódosítási technológiának köszönhetően hamarosan megjelenhetnek az étlapokon a csípős paradicsomok – írja a Guardian.

Fotó: Yoshikazu Tsuno/AFP

Nem újdonság ez az irány: kutatók már eddig is igyekeztek például megváltoztatni a kivi színét vagy módosítani az eper ízét.

Brazil és ír kutatók szerint a csípős paradicsomból majd kapszaicint lehet kinyerni különböző oldatokhoz, érzéstelenítőkhöz, fogyasztószerekhez vagy rendőrségi könnygázhoz.

A kutatás szerint a csilipaprika munkaigényesebb, és nehezen kezelhető a zöldség merevsége miatt, ezzel szemben a paradicsomhozamok magasak, a kapszaicinoidokat költséghatékonyabban tudnák elkészíteni. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.