Matolcsy fia két héttel azelőtt nyitott új számlát más banknál, hogy az MNB felügyeleti biztost rendelt ki az NHB Bankhoz

2019 január 9., szerda 12:08
212

December közepén derült ki, hogy Matolcsy György jegybankelnök felügyeleti biztost küldött az unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában álló NHB Bankhoz, ami bőkezű hitelekkel támogatta többek között Matolcsy fiainak otthonteremtését. Az MBN korlátozta a bank 7 millió forint feletti kifizetéseit, és az NHB mind a 9 vidéki fiókját bezárták, így csak egyetlen budapesti fiókjuk marad. Szemereynek vagy féltucatnyi érdekeltsége már másnap számlát nyitott a CIB Banknál és az OTP Banknál.

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám eddig több cégének a pénzét is az NHB Banknál tartotta, és hitelt is kapott a banktól, de az Mfor.hu azt írja, hogy a cégek már közel két héttel a december 18-i MNB-s fellépés létesítettek új számlákat a Gránit Banknál.

Matolcsy Ádám a Szigeten 2017 augusztusában. Fotó: Botos Tamás/444

A Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Tanácsadó Kft-t, az MNB-s határozat előtti napokban nyitott új számlát a Gránit Banknál. Arról, hogy mi szükség volt a meglévő 3 NHB-s számla mellé két újabbat nyitni, és miért pont ott, illetve köze van-e ennek az MNB fellépéséhez, a cég a lapnak azt mondta: szükségük volt egy újabb számlára, és a piaci felmérés után a Gránittól kapták a legmegfelelőbb ajánlatot.

Az NHB-s kifizetések korlátozásával kapcsolatban azt beszélik, hogy a két unokatestvér, Szemerey és Matolcsy György összekapott az MKB Bank miatt, aminek Szemerey 2018. július óta közel 33 százalékos tulajdonosa. (Mfor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt