Matolcsy fia két héttel azelőtt nyitott új számlát más banknál, hogy az MNB felügyeleti biztost rendelt ki az NHB Bankhoz

December közepén derült ki, hogy Matolcsy György jegybankelnök felügyeleti biztost küldött az unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában álló NHB Bankhoz, ami bőkezű hitelekkel támogatta többek között Matolcsy fiainak otthonteremtését. Az MBN korlátozta a bank 7 millió forint feletti kifizetéseit, és az NHB mind a 9 vidéki fiókját bezárták, így csak egyetlen budapesti fiókjuk marad. Szemereynek vagy féltucatnyi érdekeltsége már másnap számlát nyitott a CIB Banknál és az OTP Banknál.

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám eddig több cégének a pénzét is az NHB Banknál tartotta, és hitelt is kapott a banktól, de az Mfor.hu azt írja, hogy a cégek már közel két héttel a december 18-i MNB-s fellépés létesítettek új számlákat a Gránit Banknál.

Matolcsy Ádám a Szigeten 2017 augusztusában.Fotó: Botos Tamás/444

A Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Tanácsadó Kft-t, az MNB-s határozat előtti napokban nyitott új számlát a Gránit Banknál. Arról, hogy mi szükség volt a meglévő 3 NHB-s számla mellé két újabbat nyitni, és miért pont ott, illetve köze van-e ennek az MNB fellépéséhez, a cég a lapnak azt mondta: szükségük volt egy újabb számlára, és a piaci felmérés után a Gránittól kapták a legmegfelelőbb ajánlatot.

Az NHB-s kifizetések korlátozásával kapcsolatban azt beszélik, hogy a két unokatestvér, Szemerey és Matolcsy György összekapott az MKB Bank miatt, aminek Szemerey 2018. július óta közel 33 százalékos tulajdonosa. (Mfor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.