Sztrájkra készülnek a győri Audi-gyárban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán az Audi Hungária Független Szakszervezet rendkívüli elnökségi értekezletet tartott, számolt be róla az Index a szakszervezet közleménye alapján. Mint a szakszervezet fogalmazott, sajnálattal vették tudomásul, hogy a cég a mai napig nem válaszolt az ajánlatukra, ilyenre a korábbi bértárgyalások során soha nem volt még példa. 

A szerdai rendkívüli elnökségi ülésen az AHFSZ teljes elnöksége arra jutott,  hogy 2019.január 14-én megtartandó bizalmi értekezleten azt a javaslatot fogja tenni az értekezlet számára, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek és állítsa fel a sztrájkbizottságot.

Mint írják, a szakszervezet továbbra is nyitott a tárgyalásokra és várják a munkáltatói oldal válaszát vagy az esetleges újabb hivatalos, írásos béremelési ajánlatát.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.