Hülyeségnek nevezte a fehérorosz elnök, hogy egyesülnének Oroszországgal

külföld
2019 január 10., 15:59
comments 141

Fehéroroszország és Oroszország hűvösebb viszony, mióta az orosz vezetés bejelentette, hogy emelik az energiaárakat. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pedig arról beszélt decemberben, hogy készen állnak egy szorosabb integrációra Fehéroroszországgal, amibe beletartozhatna a közös adózás, a közös valuta és a közös bíróságok létrahozása is.

photo_camera Aljakszandr Lukasenka Fotó: Viktor Tolochko/Sputnik

Ugyanakkor Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerint túl sok szó esik a két ország egyesítéséről: „Azt hiszem, ez egy rendkívül hülye és erőltetett kérdés, hogy vitát gerjesszenek a társadalmunkban”- mondta Lukasenka. Hozzátette, hogy az egyesülés kérdése ma nincs napirenden.

A fehérorosz gazdaság eddig jól elvolt abból, hogy olcsón kapta az oroszoktól a nyersolajat, amit otthon finomított, és piaci áron adott tovább Nyugatra. Ezen változtatnának most az oroszok. Lukasenka ezért csütörtökön figyelmeztette a moszkvai vezetést, hogy ha nem kompenzálják őket az adóemeléséért, elveszíthetik „az egyetlen nyugati szövetségesüket”. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.