Orbán: Nincs bennem harag, nem rázom az öklömet, fölkelek, és azt látom, hogy a mai nap is ellenszélben fogok dolgozni

POLITIKA
2019 január 10., 10:49
comments 406
link Forrás

Kivételesen Orbán Viktor tartotta ma a Kormányinfót, ahol újságírói kérdésekre is válaszolt, erről részletesen itt olvashat. 

A 444.hu is szót kapott, elsőként azt kérdeztük, van-e abban szerepe, hogy mostanra milliárdos lett a veje, Tiborcz István, az apja, Orbán Győző, a szomszédja, Mészáros Lőrinc, a volt kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos és a kötéltársa, Garancsi István is. Orbán Viktor szokás szerint úgy felelt, üzleti kérdésekkel nem foglalkozik, hiába is akarjuk sokadszorra rávenni erre. „Eddig sem jártak sikerrel, és ezentúl sem fognak” - mondta a miniszterelnök. Szerinte a politikusok politikával foglalkoznak, az üzletemberek meg az üzlettel, ez így helyes. 

Megkérdeztük azt is, miért jó a magyar állampolgároknak, hogy a GVH nem vizsgálhatta a fideszes médiaholdingot, azt nemzetstratégiailag kiemelt beruházásnak minősítették. 

Orbán úgy felelt, több ilyen döntést is hoztak már a múltban, őt az lepi meg, hogy bárki épp ezt találja furcsának. Hozzátette:

„Úgy élem az életemet, nekem az a képzetem van a magyar a realitásról, hogy Magyarországon ma baloldali, liberális és kormányellenes médiatöbbség van. Ezt én ténykérdésnek tekintem. Indulat nélkül mondom, nincs bennem harag, nem rázom az öklömet. Egész egyszerűen, mint ahogy reggel felkel a nap, én is fölkelek, és azt látom, hogy a mai nap is ellenszélben fogok dolgozni.”

Szerinte a legnagyobb tévé, a legnagyobb internetes portál, a legnagyobb hetilap is a liberálisok kezében van, és „többen vannak ellenem önök közül, mint velem. Szerintem ez nem változott”.

Arra, hogy mit gondol arról, ami Varju Lászlóval történt a köztévében, jogászként válaszolt, azt mondta, a magyar törvények egyértelműen fogalmaznak, és a magyar képviselők sem állnak a törvények fölött. Szerinte az ellenzéki képviselők megzavarták a közintézmény működését, és át akarták venni az irányítást. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.