Magyar Államkincstár: Nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében

gazdaság
2019 január 11., 8:25
comments 797

Mint arról beszámoltunk, pénteken hiába várták a magyarországi nyugdíjasok a pénzüket. A nyugdíjakat mindig 12-én utalták eddig, de ha a 12-e hétvégére esett, akkor előző pénteken utalt az állam. Kivéve most.

Hivatalos magyarázat fél 11-ig nem volt. Utána a Magyar Államkincstártól az alábbi közleményt küldték:

A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében.  A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg.   

A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják.  

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

Az OTP viszont korábban arról értesítette az ügyfeleit, hogy csak hétfőn lesz a számlájukon a nyugdíjuk.

Egyik olvasónk ugyanis ezt az üzenetet találta az online bankolási rendszerében:

 "Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik. Megértésüket köszönjük."

photo_camera Az OTP üzeni, hétfőn küld az állam nyugdíjat. Fotó: Olvasónk

Így sikerült az informatikai "fejlesztés"?

Az MSZP-s Korózs Lajos úgy tudja, hogy egy informatikai átállás lehet az oka a nyugdíjak el nem utalásának. 

Korábban volt hír arról, hogy uniós forrásból jelentős, több milliárdos informatikai fejlesztést hajtanak végre a Magyar Államkincstárnál, ahová beterelték a nyugdíjmegállapítást és a nyugdíjfolyósítást is. 

Korózs szerint érthetetlen, hogy a fejlesztést miért nem tesztelték le megfelelően, és az is, hogy miért nem maradt működőképes a régi rendszer. 

Tudomása szerint hosszú sorok álltak reggel a kistelepülések pénzintézeteinél, hiába. Ráadásul a decemberi nyugdíjaknál a kormány büszkén jelentette be, hogy korábban, már 3-án utalnak, hogy a karácsonyi vásárlásokra legyen idő. Így - ha valóban csak hétfőn utalnak - lesznek olyan nyugdíjasok, akik negyven napja nem kaptak nyugdíjat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt