Egy sima, egy fordított, csak kötött, s nem ordított

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy német újságíró a Twitteren osztotta meg a világgal édesanyja színes jegyzőkönyvét a müncheni elővárosi vasút fegyelmezetlen működéséről.

A jegyzőkönyv egy sál. Amelyet úgy kötött Sara Weber édesanyja, hogy minden nap két sorral gyarapította, de úgy, hogy szürke fonalat használt, ha nem késett érdemben aznap a vonata, rózsaszínt ha 30 percnél kevesebbet, és pirosat, ha fél óránál is többet. 

A nagy piros tömb egy hat és fél hétig tartó nyári leállást örökített meg, amikor nem is járt a vonat, hanem pótlóbuszon kellett vánszorogni, aminek eleve 40 perccel hosszabb volt a menetideje a vonatnál. 

A sálat elárverezik, és a bevételt egy pórul járt utasokat támogató szervezet kapja. (Euronews)   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.