Sokkal jobban jártak a szlovákiaiak az euróval, mint mi a forinttal

2009. január elsején, azaz tíz éve vezették be Szlovákiában az eurót. Szlovákia a V4-es országok közül az egyetlen, amelyik csatlakozott az eurózónához.

Az Új Szó jubileumi összeállítása szerint bár sokan féltek attól, hogy az euró miatt minden sokkal drágább lesz, valójában a szlovákiai árak szálltak el a legkevésbé a környéken. Az élelmiszerek esetében például Magyarországon kétszer akkora volt a drágulás, mint Szlovákiában:

"A szlovákiai 16,6 százalékos drágulással szemben Csehországban csaknem 24, Lengyelországban nagyjából 25, Magyarországon pedig több mint 33 százalékkal nőttek az élelmiszerárak."Az óriási különbség azért is érdekes, mert nagyon hasonló piacokról van szó, ahol az élelmiszerek jelentős részét ugyanonnan viszik a boltokba. Ettől egyébként a szlovákiai élelem drágának számít a régióban, mert eleve magasabb árszintről indultak, mint a szomszédai. 

Dunaszerdahely, 2017. április 8...A DAC szurkolói a Himnuszt éneklik, miután a szlovák labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésen csapatuk 1-0-ra nyert a Slovan ellen a dunaszerdahelyi DAC Arénában 2017. április 8-án. A második sorban, jobbról a harmadik Kövér László, Országgyûlés elnöke, mellette Menyhárt József, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke...MTI Fotó: Krizsán CsabaFotó: Krizsán Csaba

Az alkalmazottak átlagfizetése 40 százalékkal nőtt Szlovákiában az elmúlt 10 évben, az átlagos infláció pedig 14,8 százalék volt. (Új Szó)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.