A kanadai külügyminiszter fogadta a családja bosszúja elől menekülő szaúdi lányt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Azután, hogy péntek este maga a kanadai kormányfő biztosította a befogadásról, szombaton Chrystia Freeland külügyminiszter fogadta Torontóban a családja elől menekülő 18 éves szaúdi lányt. Rahaf Mohammed al-Kunu múlt szombaton érkezett Bangkokba, miután megszökött a családjával közös kuvaiti vakációjukról. Elmondása szerint a rá váró kényszerházasság volt a fő indok, hogy a szökés mellett döntött. Továbbtanulni szeretne, de erre nincs lehetősége az országban, ahol a hatályos törvények szerint ahhoz is egy férfi engedélye kell, hogy egy nő dolgozhasson.

Fotó: LARS HAGBERG/AFP

Megérkezése után a thaiföldi hatóságok rögtön őrizetbe vették a bevándorlási törvények megsértése miatt, és elvették az útlevelét. Őrizetben tartása közben a fiatal nő elbarikádozta magát egy szobában a repülőtéren, és onnan a közösségi médián keresztül próbált meg segítséget kérni. Végül engedélyezték neki, hogy ideiglenesen belépjen az országba az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának védelme alatt. Nem volt hajlandó találkozni az időközben Bangkokba érkezett apjával és fivérével, akik vissza akarták őt vinni Szaúd-Arábiába. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.