A kanadai külügyminiszter fogadta a családja bosszúja elől menekülő szaúdi lányt

külföld
2019 január 12., 16:49
comments 170

Azután, hogy péntek este maga a kanadai kormányfő biztosította a befogadásról, szombaton Chrystia Freeland külügyminiszter fogadta Torontóban a családja elől menekülő 18 éves szaúdi lányt. Rahaf Mohammed al-Kunu múlt szombaton érkezett Bangkokba, miután megszökött a családjával közös kuvaiti vakációjukról. Elmondása szerint a rá váró kényszerházasság volt a fő indok, hogy a szökés mellett döntött. Továbbtanulni szeretne, de erre nincs lehetősége az országban, ahol a hatályos törvények szerint ahhoz is egy férfi engedélye kell, hogy egy nő dolgozhasson.

photo_camera Fotó: LARS HAGBERG/AFP

Megérkezése után a thaiföldi hatóságok rögtön őrizetbe vették a bevándorlási törvények megsértése miatt, és elvették az útlevelét. Őrizetben tartása közben a fiatal nő elbarikádozta magát egy szobában a repülőtéren, és onnan a közösségi médián keresztül próbált meg segítséget kérni. Végül engedélyezték neki, hogy ideiglenesen belépjen az országba az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának védelme alatt. Nem volt hajlandó találkozni az időközben Bangkokba érkezett apjával és fivérével, akik vissza akarták őt vinni Szaúd-Arábiába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.