Audis vontatott el egy lerobbant trolibuszt Zuglóban

Szombat délután lerobbant egy trolibusz a Róna utca és a Thököly utca kereszteződésében, pont a csomópont közepén. Épp akkor járt arra Vincze Márton ralivesrenyző az Audijával.

“Mivel a kocsim elég nyomatékos, és már több alkalommal segítettem nagyobb autóknak, úgy gondoltam, egy troli sem foghat ki rajtam” - mesélte a Blikknek.

Megkérdezte a buszsofőrt, hozta a vontatókötelet, majd száz métert húzta a csuklós buszt. Végül egy buszmegállóban állították félre a buszt, így senkit nem akadályozott tovább a közlekedésben. Vincze szerint az emberek megtapsolták, és amúgy az autója még csak nem is összkerék-, hanem elsőkerék-meghajtású.

Videót is készítettek a nagy húzásról:

A Blikknek nyilatkozott egy másik trolibuszvezető, aki azt mondta a kollégája emiatt azért könnyen bajba kerülhet. „Szabály, hogy ilyen esetben nem fogadhatunk el segítséget bárkitől. Ennek oka, hogy a jármű alján is vannak áramütést okozó pontok” - mondta. Az újság kereste a trolit üzemeltető társaságot, de még nem válaszoltak nekik. (Blikk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.