Trump még a tolmács jegyzeteit is elkobozta, miután Putyinnal tárgyalt

külföld
2019 január 13., 12:19
comments 156

A Washington Post arról ír, hogy Donald Trump amerikai elnök szokatlan módon titkolja, hogy miről beszélgetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Eddig ötször találkoztak személyesen, de több tárgyalásról semmilyen elnöki jegyzőkönyv sincs, még titkosított sem. Ez a lapnak nyilatkozó diplomáciai szakértők szerint meglehetősen szokatlan.

A legfurább eset a 2017-es hamburgi találkozójukon történt, amikor kormányzati források szerint Trump a tolmácsa jegyzeteit is elvette, és személyesen utasította, hogy soha senkinek se beszéljen az elhangzottakról. A találkozón szintén részt vett Rex Tillerson (azóta kirúgott) külügyminiszter, és ő készített ugyan rövid vázlatokat a külügynek, de azok nem túl részletesek a washingtoni lap forrásai szerint.

Putyin és Trump Hamburgban.
photo_camera Putyin és Trump Hamburgban. Fotó: SAUL LOEB/AFP

Trump a Fox televíziónak cáfolta a Post értesüléseit. Többek között azt mondta, hogy éppen úgy tárgyal, mint minden más elnök korábban. "Mindenféle elnökökkel ülsz... Beszélgetünk Izrealről, meg Izrael biztonságáról, és sok más mindenről... Semmit sem titkolok." (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.