Trump még a tolmács jegyzeteit is elkobozta, miután Putyinnal tárgyalt

A Washington Post arról ír, hogy Donald Trump amerikai elnök szokatlan módon titkolja, hogy miről beszélgetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Eddig ötször találkoztak személyesen, de több tárgyalásról semmilyen elnöki jegyzőkönyv sincs, még titkosított sem. Ez a lapnak nyilatkozó diplomáciai szakértők szerint meglehetősen szokatlan.

A legfurább eset a 2017-es hamburgi találkozójukon történt, amikor kormányzati források szerint Trump a tolmácsa jegyzeteit is elvette, és személyesen utasította, hogy soha senkinek se beszéljen az elhangzottakról. A találkozón szintén részt vett Rex Tillerson (azóta kirúgott) külügyminiszter, és ő készített ugyan rövid vázlatokat a külügynek, de azok nem túl részletesek a washingtoni lap forrásai szerint.

Putyin és Trump Hamburgban.Fotó: SAUL LOEB/AFP

Trump a Fox televíziónak cáfolta a Post értesüléseit. Többek között azt mondta, hogy éppen úgy tárgyal, mint minden más elnök korábban. "Mindenféle elnökökkel ülsz... Beszélgetünk Izrealről, meg Izrael biztonságáról, és sok más mindenről... Semmit sem titkolok." (Washington Post

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.