A Gundel főnöke azt állítja, hogy nyomott árakon is nyereséges a Miniszterelnökség menzája

A 24-nek adott interjút Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy mennyire meglepték a céget ért támadások, miután kiderült, hogy baráti áron dolgozó menzát üzemeltetnek a Miniszterelnökségen.

Múlt hét elején, a hvg nyomán írtunk róla, hogy a város egyik legolcsóbb ebédjét kínálja a Gundel a Miniszterelnökségen, ahol

  • egy levest 300,
  • egy főételt 700-900, 
  • egy desszertet pedig 300 forint körül mérnek.

Ezzel kapcsolatban a Gundel ügyvezetője azt állítja, hogy

„a menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok.”

Peter Knoll azt azért hozzáteszi, hogy

„a Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”

Azt mondja, hogy személyesen ő döntött az árazásról, és például azért ilyen olcsóak a Várban felszolgált ételek, mert azok olcsóbb alapanyagokból készülnek, kisebb adagok és nem sztárséf csinálja őket.

Knoll arról is beszélt, hogy sokkolta az indulat, ami múlt héten robbant a szerződésük kapcsán. Szavai szerint ő a kollégáiért aggódott, akik leginkább ki voltak téve a gyűlöletnek.

Knoll azt nem tudta megmondani, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az olcsósított menzáról eszi-e majd az ebédet.

„Nem ismerem a miniszterelnök étkezési szokásait, csak remélni tudom, hogy minél többször fog ott enni. Arról, hogy mi lesz, ha nincs ideje lejönni és ki kell szolgálnunk, még tárgyalunk.”