Az ügyészség még nem tudta eldönteni, hogy induljon-e nyomozás a Varju László bántalmazása miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A párbeszédes Kocsis-Cake Olivio írásban kérdezett rá Polt Péter főügyésznél,  hogy „indított-e hivatalból nyomozást az ügyészség Varju László bántalmazása okán”. A 444 által nyilvánosságra hozott felvételen ugyanis látszik, hogy december 17-én az MTVA fegyveres őrei erőszakkal kényszerítik, rángatják az országgyűlési képviselőt.  

Hétfői válaszában Polt Péter azt írta, hogy „a 2018. december 16. és 17. napjai között a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületében tartózkodó országgyűlési képviselők - köztük Varju László - személyét érintő cselekmények kapcsán ezidáig tíz feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez”.

Azonban a feljelentések alapján az ügyészség nem tudott dönteni a nyomozás elrendeléséről vagy éppen a feljelentések elutasításáról, ezért december 21-én feljelentés-kiegészítést rendelt el, aminek egy hónap a határideje. (Ügyészség)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.