BAZ-megye méretű O1G-t rajzolt Florida egére egy magyar pilóta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szintet lépett az O1G-rajzoló mozgalom. Elkészült ugyanis az eddigi 

  • legnagyobb méretű
  • legdrágább
  • és legláthatatlanabb

Orbán-froclizó felirat.

Az alkotója X., egy Floridában élő magyar pilóta, aki nem sajnálta sem az idejét, sem a pénzét a mű létrehozására, annak ellenére, hogy az ő O1G-jét nem lehetett sem lefotózni, sem levideózni. Azt ugyanis nem rajzolta, égette, matricázta, taposta, véste vagy festette valamilyen többé-kevésbé szilárd felületre, hanem útvonalként végigrepülte.

A bő három órán át (plusz jó 2 óra vezetés egy óra visszarepülés hazáig) tartó akcióhoz most vasárnap kibérelt egy Cessna gyártmányú egymotoros kisgépet, amivel durván egy kilométeres magasságban lényegében keresztberepülte a floridai félsziget déli csúcsát keletről nyugatra, a világhírű Everglades mocsár fölött.

Ez volt a pontos útvonala:

Az akciót az útvonal bonyolultsága miatt gondos tervezés előzte meg:

A felirat a pilóta számításai szerint nagyjából 7200 négyzetkilométeres felületet fed le, ami többé-kevésbé megegyezik Borsod-Abaúj-Zemplén megye területével és Magyarország durván 1/13-át teszi ki.

Joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy miért csinál valaki ilyesmit, irritálja bármennyire is Orbán Viktor állampárti rendszere. X. két tömör mondattal magyarázta meg:

"Irigykedve neztem, ahogy az emberek Magyarorszagon a hoba tapossak az O1G feliratokat. Sajnos itt utoljara 40 eve esett a ho ezert erre itt eselyem se lenne."

Update: Időközben sikerült elérnem a pilótát, akiről kiderült, hogy nem is igazi pilóta, és azt is elmesélte, mennyibe került neki az O1G-zés. A villáminterjú itt olvasható.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.