Trump: Sose dolgoztam az oroszoknak

Donald TrumpFotó: Kevin Dietsch/Picture-Alliance/AFP

Az amerikai elnök hétfőn újságírók előtt először reagált a New York Times nagy vihart kavart pénteki cikkére, és kijelentette, hogy soha nem dolgozott Oroszországnak és orosz érdekek szerint.

Az NYT három napja írt arról, hogy napokkal azután, hogy 2017 tavaszán Trump menesztette az FBI éléről James Comey igazgatót, a szövetségi nyomozóiroda nemzetbiztonsági okból nyomozást indított, mert felmerült a gyanú, hogy az elnök furcsa manőverei mögött orosz államérdek húzódhat meg. 

Trump, aki hétfőn louisianai utazása előtt nyilatkozott Washingtonban, a cikk megjelenése óta kritizálta az FBI-t és a sajtót, de nem cáfolta egyértelműen az értesülést. Három nap után ma viszont kijelentette, hogy soha nem dolgozott az oroszoknak, sőt 

még a felvetés is sértő, és az egész ügy csak nagy hoax.Comey kirúgása előzte meg Robert Mueller különleges ügyész vizsgálóbizottságának felállását, miután  szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatásán Comey arról beszélt, hogy Trump az orosz szálak felderítésével foglalkozó FBI-vizsgálat miatt menesztette őt. 

Az elnök ugyanitt cáfolta a Washington Post szombaton közölt értesüléseit is arról, hogy elkobozta volna tolmácsának jegyzeteit az orosz elnökkel folytatott 2017-es hamburgi találkozó során, és hogy arra utasította volna a tolmácsot, hogy az ott elhangzottakról senkinek se beszéljen. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.