Trump: Sose dolgoztam az oroszoknak

külföld
2019 január 14., 17:23
comments 152
photo_camera Donald Trump Fotó: Kevin Dietsch/Picture-Alliance/AFP

Az amerikai elnök hétfőn újságírók előtt először reagált a New York Times nagy vihart kavart pénteki cikkére, és kijelentette, hogy soha nem dolgozott Oroszországnak és orosz érdekek szerint.

Az NYT három napja írt arról, hogy napokkal azután, hogy 2017 tavaszán Trump menesztette az FBI éléről James Comey igazgatót, a szövetségi nyomozóiroda nemzetbiztonsági okból nyomozást indított, mert felmerült a gyanú, hogy az elnök furcsa manőverei mögött orosz államérdek húzódhat meg.

Trump, aki hétfőn louisianai utazása előtt nyilatkozott Washingtonban, a cikk megjelenése óta kritizálta az FBI-t és a sajtót, de nem cáfolta egyértelműen az értesülést. Három nap után ma viszont kijelentette, hogy soha nem dolgozott az oroszoknak, sőt

még a felvetés is sértő, és az egész ügy csak nagy hoax.Comey kirúgása előzte meg Robert Mueller különleges ügyész vizsgálóbizottságának felállását, miután szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatásán Comey arról beszélt, hogy Trump az orosz szálak felderítésével foglalkozó FBI-vizsgálat miatt menesztette őt.

Az elnök ugyanitt cáfolta a Washington Post szombaton közölt értesüléseit is arról, hogy elkobozta volna tolmácsának jegyzeteit az orosz elnökkel folytatott 2017-es hamburgi találkozó során, és hogy arra utasította volna a tolmácsot, hogy az ott elhangzottakról senkinek se beszéljen. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.