Trump: Sose dolgoztam az oroszoknak

Donald TrumpFotó: Kevin Dietsch/Picture-Alliance/AFP

Az amerikai elnök hétfőn újságírók előtt először reagált a New York Times nagy vihart kavart pénteki cikkére, és kijelentette, hogy soha nem dolgozott Oroszországnak és orosz érdekek szerint.

Az NYT három napja írt arról, hogy napokkal azután, hogy 2017 tavaszán Trump menesztette az FBI éléről James Comey igazgatót, a szövetségi nyomozóiroda nemzetbiztonsági okból nyomozást indított, mert felmerült a gyanú, hogy az elnök furcsa manőverei mögött orosz államérdek húzódhat meg. 

Trump, aki hétfőn louisianai utazása előtt nyilatkozott Washingtonban, a cikk megjelenése óta kritizálta az FBI-t és a sajtót, de nem cáfolta egyértelműen az értesülést. Három nap után ma viszont kijelentette, hogy soha nem dolgozott az oroszoknak, sőt 

még a felvetés is sértő, és az egész ügy csak nagy hoax.Comey kirúgása előzte meg Robert Mueller különleges ügyész vizsgálóbizottságának felállását, miután  szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatásán Comey arról beszélt, hogy Trump az orosz szálak felderítésével foglalkozó FBI-vizsgálat miatt menesztette őt. 

Az elnök ugyanitt cáfolta a Washington Post szombaton közölt értesüléseit is arról, hogy elkobozta volna tolmácsának jegyzeteit az orosz elnökkel folytatott 2017-es hamburgi találkozó során, és hogy arra utasította volna a tolmácsot, hogy az ott elhangzottakról senkinek se beszéljen. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.