A Fidesz a megüresedett parlamenti helyére a KDNP-s Hollik Istvánt jelöli

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A Fidesz Elnökségének döntése alapján a párt Hollik Istvánt jelöli a Hirt Ferenc halála miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyre. A döntésről a Nemzeti Választási Bizottságot hivatalosan is értesíteni fogjuk”

– közölte a Fidesz.

Hollik István – az akkor még KDNP-s – képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 10-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Az nem világos, hogy Hollik István – aki a 2018-as parlamenti választáson azért nem jutott be a Parlamentbe, mert az LMP-s Csárdi Antal simán legyőzte – a képviselőség mellett is elvégzi-e a kormányszóvivői feladatait, ahogy azt sem tudni, hogy Hollik István, aki az előző ciklusban KDNP-s képviselőként ült a Parlamentben, mikor vált fideszessé, bár elvileg 2004 óta mindkét párt tagja. (Mondjuk egyik sem egy különösen fajsúlyos kérdés.)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.