Bizalmat szavazott a brit parlament Theresa Maynek

Hajszálon múlt, de Theresa May Nagy-Britannia miniszterelnöke maradhat. A brit törvényhozás szerda este szavazott a bizalmatlansági indítványról, May végül 19 szavazattal, 325:306 arányban bizalmat kapott.

Ezzel persze gyakorlatilag az ég világon semmi sem oldódott meg Nagy-Britannia idegtépő problémájából, a Brexitből. A brit parlament ugyanis az elmúlt egy hétben gyors egymásutánban

  • határozatot hozott arról, hogy egyezmény nélkül Nagy-Britannia ne lépjen ki az EU-ból;
  • leszavazta az EU-ból való kilépésről szóló egyetlen lehetséges egyezményt;
  • majd hatalomban tartotta Theresa Mayt, akinek most az volna a dolga, hogy új alkut kössön a kilépésről az EU-val, amely nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandó más alkut kötni, mint amit a brit parlament egy nappal ezelőtt leszavazott.

Ezek alapján egyetlen logikus lépés maradt, a kilépés elhalasztása. De, mint azt Magyari kolléga ebben a cikkben már kifejtette, a Brexit ügye nem az, ahol eddig logikus lépések követték volna egymást. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.