Bizalmat szavazott a brit parlament Theresa Maynek

külföld
2019 január 16., 19:32
comments 296

Hajszálon múlt, de Theresa May Nagy-Britannia miniszterelnöke maradhat. A brit törvényhozás szerda este szavazott a bizalmatlansági indítványról, May végül 19 szavazattal, 325:306 arányban bizalmat kapott.

Ezzel persze gyakorlatilag az ég világon semmi sem oldódott meg Nagy-Britannia idegtépő problémájából, a Brexitből. A brit parlament ugyanis az elmúlt egy hétben gyors egymásutánban

  • határozatot hozott arról, hogy egyezmény nélkül Nagy-Britannia ne lépjen ki az EU-ból;
  • leszavazta az EU-ból való kilépésről szóló egyetlen lehetséges egyezményt;
  • majd hatalomban tartotta Theresa Mayt, akinek most az volna a dolga, hogy új alkut kössön a kilépésről az EU-val, amely nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandó más alkut kötni, mint amit a brit parlament egy nappal ezelőtt leszavazott.

Ezek alapján egyetlen logikus lépés maradt, a kilépés elhalasztása. De, mint azt Magyari kolléga ebben a cikkben már kifejtette, a Brexit ügye nem az, ahol eddig logikus lépések követték volna egymást. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.