Péterfalvi Attila szerint nem rá tartozik, hogy a kormánysajtó személyes adataival próbálja lejáratni Nagy Blankát

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint nem tartozik a hivatalára az, hogy a kormánysajtóban érzékeny személyes adatait nyilvánosságra hozva próbálták lejáratni Nagy Blanka gimnazistát, csak mert ő sarkos véleményt fogalmazott meg egy demonstráción a magyar kormányról.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint azzal, hogy hozzájárulása nélkül tettek közzé a kormánylapok tanulmányaira vonatkozó információkat Nagyról, azzal megsértették személyes adatait, ez pedig bűncselekmény gyanúját is felveti. Péterfalvi szerint viszont ezeket az érzékeny személyes adatokat "a véleménynyilvánítás és a közügyek szabad vitatásának részeként" jelentették meg a lapok, márpedig két azonos rendű jog ütközése esetén a bíróságnak kell eljárnia.

Péterfalvi szerint ugyanis Nagy Blanka saját politikai fellépésével önmaga "húzta magára" a kormánypropagandát, a tüntetésen elmondott beszédével pedig közszereplővé vált - Magyarországon, ahol hivatalosan még Habony Árpád sem az.

Mondjuk az is igaz, hogy Péterfalvi saját véleménye szerint "úgy ahogy van, elfogadhatatlan" az "egész ügy", vagyis az, hogy a kormánysajtó személyes, magánéleti adatok kiteregetésével próbál politikai hasznot húzni. (Via HVG)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.