Péterfalvi Attila szerint nem rá tartozik, hogy a kormánysajtó személyes adataival próbálja lejáratni Nagy Blankát

2019 január 16., szerda 16:02
348

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint nem tartozik a hivatalára az, hogy a kormánysajtóban érzékeny személyes adatait nyilvánosságra hozva próbálták lejáratni Nagy Blanka gimnazistát, csak mert ő sarkos véleményt fogalmazott meg egy demonstráción a magyar kormányról.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint azzal, hogy hozzájárulása nélkül tettek közzé a kormánylapok tanulmányaira vonatkozó információkat Nagyról, azzal megsértették személyes adatait, ez pedig bűncselekmény gyanúját is felveti. Péterfalvi szerint viszont ezeket az érzékeny személyes adatokat "a véleménynyilvánítás és a közügyek szabad vitatásának részeként" jelentették meg a lapok, márpedig két azonos rendű jog ütközése esetén a bíróságnak kell eljárnia.

Péterfalvi szerint ugyanis Nagy Blanka saját politikai fellépésével önmaga "húzta magára" a kormánypropagandát, a tüntetésen elmondott beszédével pedig közszereplővé vált - Magyarországon, ahol hivatalosan még Habony Árpád sem az.

Mondjuk az is igaz, hogy Péterfalvi saját véleménye szerint "úgy ahogy van, elfogadhatatlan" az "egész ügy", vagyis az, hogy a kormánysajtó személyes, magánéleti adatok kiteregetésével próbál politikai hasznot húzni. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt