Péterfalvi Attila szerint nem rá tartozik, hogy a kormánysajtó személyes adataival próbálja lejáratni Nagy Blankát

politika
2019 január 16., 16:02
comments 344

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint nem tartozik a hivatalára az, hogy a kormánysajtóban érzékeny személyes adatait nyilvánosságra hozva próbálták lejáratni Nagy Blanka gimnazistát, csak mert ő sarkos véleményt fogalmazott meg egy demonstráción a magyar kormányról.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint azzal, hogy hozzájárulása nélkül tettek közzé a kormánylapok tanulmányaira vonatkozó információkat Nagyról, azzal megsértették személyes adatait, ez pedig bűncselekmény gyanúját is felveti. Péterfalvi szerint viszont ezeket az érzékeny személyes adatokat "a véleménynyilvánítás és a közügyek szabad vitatásának részeként" jelentették meg a lapok, márpedig két azonos rendű jog ütközése esetén a bíróságnak kell eljárnia.

Péterfalvi szerint ugyanis Nagy Blanka saját politikai fellépésével önmaga "húzta magára" a kormánypropagandát, a tüntetésen elmondott beszédével pedig közszereplővé vált - Magyarországon, ahol hivatalosan még Habony Árpád sem az.

Mondjuk az is igaz, hogy Péterfalvi saját véleménye szerint "úgy ahogy van, elfogadhatatlan" az "egész ügy", vagyis az, hogy a kormánysajtó személyes, magánéleti adatok kiteregetésével próbál politikai hasznot húzni. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.