Több mint 3,8 milliárdnyi TAO-támogatást szabálytalanul használtak fel

2019 január 16., szerda 10:47
70

Ma már ezernél is több olyan sportfejlesztési program van, melyek esetében szabálytalanul használták fel az igényelt TAO-támogatást - írja az mfor.hu. A rendszer 2011-ben úgy indult el, hogy a törvény a támogatások szigorú ellenőrzését is előírja, ilyen ellenőrzésre azonban évekig egyáltalán nem került sor.

Az mfor szerint az ellenőrzés 2014-ig a Nemzeti Sport Intézet (NSI) feladata lett volna, ám ennek mégsem igazán tett eleget a szervezet. Így a feladat 5 évvel ezelőtt átkerült a sportszövetségekhez, de ezután sem gyorsultak fel az események, mivel a 300 millió forintot meghaladó sportfejlesztési programok esetében az Emberi Erőforrások Minisztériuma látja el az ellenőrzési feladatokat.

Az ellenőrzés mostanra megindult, és még mindig nem érték utol magukat a hatóságok, de már így is több milliárdnyi szabálytalanul felhasznált TAO-támogatást találtak az ellenőrök. Eddig

több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatásról állapították meg, hogy nem volt minden rendben a felhasználásával.

Ez még várhatóan nem a végleges szám. A mostani adatok szerint a legtöbb visszaélés a fociban volt (ide is megy messze a legtöbb TAO-pénz), utána a vízilabda, kosárlabda, kézilabda majd a jégkorong következik.

Igaz, a támogatások szabálytalan felhasználása nem minden esetben egyenlő a visszaéléssel, többször is a határidőkkel vagy a benyújtott dokumentumokkal volt gond.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt