Több mint 3,8 milliárdnyi TAO-támogatást szabálytalanul használtak fel

Ma már ezernél is több olyan sportfejlesztési program van, melyek esetében szabálytalanul használták fel az igényelt TAO-támogatást - írja az mfor.hu. A rendszer 2011-ben úgy indult el, hogy a törvény a támogatások szigorú ellenőrzését is előírja, ilyen ellenőrzésre azonban évekig egyáltalán nem került sor.

Az mfor szerint az ellenőrzés 2014-ig a Nemzeti Sport Intézet (NSI) feladata lett volna, ám ennek mégsem igazán tett eleget a szervezet. Így a feladat 5 évvel ezelőtt átkerült a sportszövetségekhez, de ezután sem gyorsultak fel az események, mivel a 300 millió forintot meghaladó sportfejlesztési programok esetében az Emberi Erőforrások Minisztériuma látja el az ellenőrzési feladatokat.

Az ellenőrzés mostanra megindult, és még mindig nem érték utol magukat a hatóságok, de már így is több milliárdnyi szabálytalanul felhasznált TAO-támogatást találtak az ellenőrök. Eddig

több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatásról állapították meg, hogy nem volt minden rendben a felhasználásával.

Ez még várhatóan nem a végleges szám. A mostani adatok szerint a legtöbb visszaélés a fociban volt (ide is megy messze a legtöbb TAO-pénz), utána a vízilabda, kosárlabda, kézilabda majd a jégkorong következik.

Igaz, a támogatások szabálytalan felhasználása nem minden esetben egyenlő a visszaéléssel, többször is a határidőkkel vagy a benyújtott dokumentumokkal volt gond.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.