Megtagadták az abortuszt egy ír nőtől, a végzetes magzati rendellenességről szóló diagnózis ellenére

Az ír parlamentben is tárgyaltak egy nő ügyéről, aki a dublini Coombe kórházban jelentkezett abortuszra, miután egymás után két vizsgálat is végzetes magzati rendellenességet állapított meg nála, magzatának ugyanis a testén kívül növekedtek a szervei. A kórház azonban megtagadta a terhesség megszakítását, mondván, a diagnózis nem zárt ki minden kétséget.

A nő és párja már eltervezték, hogy Nagy-Britanniába utaznak abortuszra, ahogyan az utóbbi években ír nők ezrei tették, országukban ugyanis az alkotmány tiltotta a terhességmegszakítást. Tavaly azonban egy népszavazáson az írek elsöprő többsége a tiltás enyhítése mellett szavazott.

Ennek ellenére Coombe kórház mégis megtagadta a terhességmegszakítást, holott a kérvényező nőnek erre már alkotmány adta joga is van, hiszen az ő esetében szinte teljesen biztos, hogy magzata nem életképes. Éppen a kórház magatartása volt, ami miatt két ír parlamenti képviselő a parlamentben is felszólalt az üggyel kapcsolatban. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.