Nem nyitott ki a Gundel, mert tüntetést szerveztek az étterem elé

POLITIKA
2019 január 19., 11:45

Egy táblán jelezte a Miniszterelnökség elhiresült, olcsó menzáját működtető Gundel, hogy ma nem nyit ki a Hősök terénél lévő éttermük. 

Azt írják, hogy mivel előre bejelentett, politikai célú rendezvényt tartanak az épület közelében, a Gundel menedzsmentje úgy döntött, hogy a munkatársai és a vendégek nyugalma érdekében ma nem nyit ki. 

Az Index tudósítása szerint zsíroskenyér osztó rendezvényt szerveztek az étteremhez, pirospaprikával O1G-s felirattal díszített zsíroskenyeret, teát és Gundel-palacsintát is osztogatnak, a szervezők pedig asztalt is akartak foglalni az étterembe, de a foglalást a Gundel lemondta politikai rendezvényre hivatkozva. 

Ma országszerte tüntetéseket tartanak. Budapesten nemcsak a Hősök terén, hanem  a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadság híd pesti hídfőjénél is gyülekeznek, innen mindenki Budára, a Lánchíd mellé vonul délután kettőre. Egyelőre nincsenek sokan a tüntetők.  

Országszerte sok helyen lesznek még tüntetések, a Facebook gyűjtőoldala alapján az összes megyeszékhelyen várhatóak szombaton tiltakozások és/vagy félpályás útlezárások, míg a Mérce gyűjtése szerint közel 35 településen lesz valamilyen tüntetés. A budapesti tüntetés helyszínén egy kivetítőn fogják folyamatosan közvetíteni a vidéki eseményeket. 

Emellett lesznek szimpátiatüntetések számos külföldi városban az ott élő magyarok szervezésében, Amszterdamban, Londonban, Dublinban, Berlinben és Münchenben is fognak tiltakozni a túlóratörvény ellen. Bécsből pedig tüntetők egy csoportja Sopronba utazik, és az ott zajló tüntetéshez csatlakoznak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.