Nem nyitott ki a Gundel, mert tüntetést szerveztek az étterem elé

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy táblán jelezte a Miniszterelnökség elhiresült, olcsó menzáját működtető Gundel, hogy ma nem nyit ki a Hősök terénél lévő éttermük. 

Azt írják, hogy mivel előre bejelentett, politikai célú rendezvényt tartanak az épület közelében, a Gundel menedzsmentje úgy döntött, hogy a munkatársai és a vendégek nyugalma érdekében ma nem nyit ki. 

Az Index tudósítása szerint zsíroskenyér osztó rendezvényt szerveztek az étteremhez, pirospaprikával O1G-s felirattal díszített zsíroskenyeret, teát és Gundel-palacsintát is osztogatnak, a szervezők pedig asztalt is akartak foglalni az étterembe, de a foglalást a Gundel lemondta politikai rendezvényre hivatkozva. 

Ma országszerte tüntetéseket tartanak. Budapesten nemcsak a Hősök terén, hanem  a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadság híd pesti hídfőjénél is gyülekeznek, innen mindenki Budára, a Lánchíd mellé vonul délután kettőre. Egyelőre nincsenek sokan a tüntetők.  

Országszerte sok helyen lesznek még tüntetések, a Facebook gyűjtőoldala alapján az összes megyeszékhelyen várhatóak szombaton tiltakozások és/vagy félpályás útlezárások, míg a Mérce gyűjtése szerint közel 35 településen lesz valamilyen tüntetés. A budapesti tüntetés helyszínén egy kivetítőn fogják folyamatosan közvetíteni a vidéki eseményeket. 

Emellett lesznek szimpátiatüntetések számos külföldi városban az ott élő magyarok szervezésében, Amszterdamban, Londonban, Dublinban, Berlinben és Münchenben is fognak tiltakozni a túlóratörvény ellen. Bécsből pedig tüntetők egy csoportja Sopronba utazik, és az ott zajló tüntetéshez csatlakoznak. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.