Nem nyitott ki a Gundel, mert tüntetést szerveztek az étterem elé

Egy táblán jelezte a Miniszterelnökség elhiresült, olcsó menzáját működtető Gundel, hogy ma nem nyit ki a Hősök terénél lévő éttermük. 

Azt írják, hogy mivel előre bejelentett, politikai célú rendezvényt tartanak az épület közelében, a Gundel menedzsmentje úgy döntött, hogy a munkatársai és a vendégek nyugalma érdekében ma nem nyit ki. 

Az Index tudósítása szerint zsíroskenyér osztó rendezvényt szerveztek az étteremhez, pirospaprikával O1G-s felirattal díszített zsíroskenyeret, teát és Gundel-palacsintát is osztogatnak, a szervezők pedig asztalt is akartak foglalni az étterembe, de a foglalást a Gundel lemondta politikai rendezvényre hivatkozva. 

Ma országszerte tüntetéseket tartanak. Budapesten nemcsak a Hősök terén, hanem  a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadság híd pesti hídfőjénél is gyülekeznek, innen mindenki Budára, a Lánchíd mellé vonul délután kettőre. Egyelőre nincsenek sokan a tüntetők.  

Országszerte sok helyen lesznek még tüntetések, a Facebook gyűjtőoldala alapján az összes megyeszékhelyen várhatóak szombaton tiltakozások és/vagy félpályás útlezárások, míg a Mérce gyűjtése szerint közel 35 településen lesz valamilyen tüntetés. A budapesti tüntetés helyszínén egy kivetítőn fogják folyamatosan közvetíteni a vidéki eseményeket. 

Emellett lesznek szimpátiatüntetések számos külföldi városban az ott élő magyarok szervezésében, Amszterdamban, Londonban, Dublinban, Berlinben és Münchenben is fognak tiltakozni a túlóratörvény ellen. Bécsből pedig tüntetők egy csoportja Sopronba utazik, és az ott zajló tüntetéshez csatlakoznak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.