Nem engedi a Siemens és az Alstom vasúti üzletágainak egyesülését az Európai Bizottság

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Európa nem szülhet ágazati óriásokat a versenyszabályok megszegésével, mondta az Európai Unió versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager a Reuters értesülései szerint. A brit hírügynökség úgy tudja, hogy bár hivatalosan csak februárban jelentik be, de az Európai Bizottság megvétózza a német Siemens és a francia Alstom vasúti üzletágainak egyesülését.

A két cég egyesülésével a világ második legnagyobb vonatgyártó cége jönne létre. A Siemens és az Alstom 2017 őszén állapodott meg a fúzióról. A két cég együttes árbevétele kb évi 15 milliárd euró. A fúziót a német és a francia kormány amúgy támogatta. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.