Nem engedi a Siemens és az Alstom vasúti üzletágainak egyesülését az Európai Bizottság

Európa nem szülhet ágazati óriásokat a versenyszabályok megszegésével, mondta az Európai Unió versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager a Reuters értesülései szerint. A brit hírügynökség úgy tudja, hogy bár hivatalosan csak februárban jelentik be, de az Európai Bizottság megvétózza a német Siemens és a francia Alstom vasúti üzletágainak egyesülését.

A két cég egyesülésével a világ második legnagyobb vonatgyártó cége jönne létre. A Siemens és az Alstom 2017 őszén állapodott meg a fúzióról. A két cég együttes árbevétele kb évi 15 milliárd euró. A fúziót a német és a francia kormány amúgy támogatta. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.