Nem engedi a Siemens és az Alstom vasúti üzletágainak egyesülését az Európai Bizottság

gazdaság
2019 január 20., 09:21

Európa nem szülhet ágazati óriásokat a versenyszabályok megszegésével, mondta az Európai Unió versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager a Reuters értesülései szerint. A brit hírügynökség úgy tudja, hogy bár hivatalosan csak februárban jelentik be, de az Európai Bizottság megvétózza a német Siemens és a francia Alstom vasúti üzletágainak egyesülését.

A két cég egyesülésével a világ második legnagyobb vonatgyártó cége jönne létre. A Siemens és az Alstom 2017 őszén állapodott meg a fúzióról. A két cég együttes árbevétele kb évi 15 milliárd euró. A fúziót a német és a francia kormány amúgy támogatta. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.