Nikola Gruevszki egy budapesti bevásárlóközpontban korzózott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nikola Gruevszki tavaly ősszel érkezett titokzatos körülmények között Budapestre, miután hazájában megbukott, majd egy korrupciós ügyben börtönbüntetésre ítélték.

Gruevszkit, aki hatalma teljében Orbán Viktorral is összebarátkozott, végül a magyar kormány mentette ki szorult helyzetéből,  magyar diplomaták segítségével átjutott több határon is, majd bonyolult ügyéhez képest példátlan gyorsasággal megkapta a menekültstátuszt.

Bár állítása szerint hazájában veszélyben van az élete, ez nem látszott szombat este 9-kor, amikor olvasóinkkal szembejött. 

„A teljesen üres bevásárlóközpontban már minden zárva volt, teljes nyugalommal sétálgatott. Igen nagy mellénnyel, teljes biztonságban érzi magát”

- fűzte hozzá olvasónk a felvételhez

Gruevszkit legutóbb december közepén látták nyilvánosan megjelenni Budapesten, akkor egy rózsadombi étteremben étkezett, majd az odérkező újságírók kérdésére nem válaszolva, eltávozott. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.