link Forrás

Nikola Gruevszki egy budapesti bevásárlóközpontban korzózott

Tbg
POLITIKA
2019 január 20., 19:18
comments 210

Nikola Gruevszki tavaly ősszel érkezett titokzatos körülmények között Budapestre, miután hazájában megbukott, majd egy korrupciós ügyben börtönbüntetésre ítélték.

Gruevszkit, aki hatalma teljében Orbán Viktorral is összebarátkozott, végül a magyar kormány mentette ki szorult helyzetéből,  magyar diplomaták segítségével átjutott több határon is, majd bonyolult ügyéhez képest példátlan gyorsasággal megkapta a menekültstátuszt.

Bár állítása szerint hazájában veszélyben van az élete, ez nem látszott szombat este 9-kor, amikor olvasóinkkal szembejött. 

„A teljesen üres bevásárlóközpontban már minden zárva volt, teljes nyugalommal sétálgatott. Igen nagy mellénnyel, teljes biztonságban érzi magát”

- fűzte hozzá olvasónk a felvételhez

Gruevszkit legutóbb december közepén látták nyilvánosan megjelenni Budapesten, akkor egy rózsadombi étteremben étkezett, majd az odérkező újságírók kérdésére nem válaszolva, eltávozott. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.