Egy rózsadombi étteremben bukkant fel Nikola Gruevszki

gasztronómia
2018 december 12., 14:41

A rekordsebességgel menekültstátuszhoz jutott Nikola Gruevszki szerdán a rózsadombi Cafe 57-ben ismerkedett szerdán a magyar ízekkel. A 24.hu stábja kilépéskor megpróbálta megtudni a volt macedón miniszterelnöktől, hogy a magyar hatóságok segítettek-e neki kijutni Macedóniából, de Gruevszki nem válaszolt.

link Forrás

Gruevszki egy hónapja szökött át Magyarországra, és folyamodott menekültstátuszhoz azok után, hogy hazájában börtönbüntetésre ítélték sikkasztás és hivatali visszaélés miatt.

Gruevszkit magyar diplomaták kísérték végig a Balkánon. Azt a Miniszterelnökség elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesült. A volt macedón kormányfő nagyjából egy hét alatt megkapta a menekültstátuszt Magyarországon. Az Európai Parlament ugyan megszavazta, hogy a magyar kormány adja ki az elítélt miniszterelnököt, de ezt Orbán Viktor kormánya elutasította.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.