Az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is megsemmisítette a bíróság

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyelőre semmiképp nem lehet elkezdeni a Liget-projekt keretében megvalósuló Új Nemzeti Galéria építési munkálatait, a bíróság ugyanis megsemmisítette az egyik neves japán építészstúdió által 50 ezer négyzetméteresre tervezett kiállítótér építési engedélyét.

Az RTL Híradója szerint zuglói civilek szerették volna megnézni az épület pontos terveit, ezt azonban nem engedélyezte nekik az illetékes kormányhivatal, ezért bírósághoz fordultak. Kedden a bíróság nekik adott igazat, ezért meg is semmisítette az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét. Ez már a második épület a 250 milliárdos összköltségvetésű Liget-projektben, aminek bíróság semmisíti meg az építési engedélyét: ugyanez a szervezet szerette volna korábban a Néprajzi Múzeum terveit megnézni, majd miután nem engedték nekik, a bíróság novemberben ebben az ügyben is nekik adott igazat.

A szervezetnek a Dózsa György úti mélygarázzsal kapcsolatban is folyamatban van egy pere.

A kormány szerint ez az egész nem szakmai, hanem technikai kérdés, Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium államtitkára azt mondta, a bíróság döntésétől függetlenül a kivitelezés ugyanolyan szakmai tartalommal haladhat tovább. A Városliget Zrt. pedig az RTL-nek azt mondta, a bírósági döntés nem okoz késést a projektben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.