Nem érzi magát bűnösnek a vörösiszap-katasztrófa vádlottja

bűnügy
2019 január 22., 07:16
comments 150

A MAL Zrt. egykori vezérigazgatója, Bakonyi Zoltán az utolsó szó jogán elmondta: nem érzi magát bűnösnek, a tragédia nem volt előre látható, így nem tudtak tenni ellene semmit. Viszont mélységesen együttérez az áldozatokkal és családtagjaikkal, és a vörösiszap-katasztrófa őt is elkíséri élete végéig - írja a Blikk.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én ömlött ki a vörösiszap és elöntötte Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófában tíz ember vesztette életét, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált. Most végre ítélet születhet az ügyben a Győri Törvényszéken, várhatóan február hatodikán dönt arról a bíróság, bűnös-e a MAL Zrt. vezérigazgatója és tizennégy társa a tragédiában.

photo_camera Fotó: Helmut Fohringer/APA-PictureDesk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt