Népszava: körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

2019 január 22., kedd 6:56
232

„A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább” – állítólag ez olvasható abban a belső köremailben, melyet a Népszava szerint a csatorna dolgozóinak küldtek szét Andy Vajna halála után. Az emailt a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens írta alá. 

Az aggodalom jogos, ahogy azt mi is írtuk, várhatóan tulajdonosváltás lesz a csatornánál, a tévé valószínűleg a fideszes médiamonstrumhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz vagy más kormányközeli vezetésű kiadóhoz kerül. A KESMA decemberi megalakulásakor Vajna tévéje átmenetileg megúszta a beolvadást, és a Rádió 1-et sem kellett bedobnia a közösbe. A Népszava úgy tudja, Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, de erre a helyzetre nyilván senki nem készült.

Az még kérdés, hogy a csatorna végül a KESMA-hoz kerül-e, vagy „csak” egy kormányzati bizalmas tulajdonába. A csatornánál jelenleg, a cégadatok szerint 366-an dolgoznak, az éves bérköltség elérheti a 2,1 milliárd forintot.

A Népszava szerint új tulajdonosa lehet a Rádió 1-nek is, ahol Sebestyén Balázs reggeli műsora, a Balázsék fut. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt