Népszava: körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább” – állítólag ez olvasható abban a belső köremailben, melyet a Népszava szerint a csatorna dolgozóinak küldtek szét Andy Vajna halála után. Az emailt a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens írta alá. 

Az aggodalom jogos, ahogy azt mi is írtuk, várhatóan tulajdonosváltás lesz a csatornánál, a tévé valószínűleg a fideszes médiamonstrumhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz vagy más kormányközeli vezetésű kiadóhoz kerül. A KESMA decemberi megalakulásakor Vajna tévéje átmenetileg megúszta a beolvadást, és a Rádió 1-et sem kellett bedobnia a közösbe. A Népszava úgy tudja, Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, de erre a helyzetre nyilván senki nem készült.

Az még kérdés, hogy a csatorna végül a KESMA-hoz kerül-e, vagy „csak” egy kormányzati bizalmas tulajdonába. A csatornánál jelenleg, a cégadatok szerint 366-an dolgoznak, az éves bérköltség elérheti a 2,1 milliárd forintot.

A Népszava szerint új tulajdonosa lehet a Rádió 1-nek is, ahol Sebestyén Balázs reggeli műsora, a Balázsék fut. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.