Népszava: körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

„A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább” – állítólag ez olvasható abban a belső köremailben, melyet a Népszava szerint a csatorna dolgozóinak küldtek szét Andy Vajna halála után. Az emailt a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens írta alá. 

Az aggodalom jogos, ahogy azt mi is írtuk, várhatóan tulajdonosváltás lesz a csatornánál, a tévé valószínűleg a fideszes médiamonstrumhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz vagy más kormányközeli vezetésű kiadóhoz kerül. A KESMA decemberi megalakulásakor Vajna tévéje átmenetileg megúszta a beolvadást, és a Rádió 1-et sem kellett bedobnia a közösbe. A Népszava úgy tudja, Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, de erre a helyzetre nyilván senki nem készült.

Az még kérdés, hogy a csatorna végül a KESMA-hoz kerül-e, vagy „csak” egy kormányzati bizalmas tulajdonába. A csatornánál jelenleg, a cégadatok szerint 366-an dolgoznak, az éves bérköltség elérheti a 2,1 milliárd forintot.

A Népszava szerint új tulajdonosa lehet a Rádió 1-nek is, ahol Sebestyén Balázs reggeli műsora, a Balázsék fut. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.