Új felvétel arról, ahogyan az MTVA biztonsági őrei Hadházy Ákost rángatják

POLITIKA
2019 január 22., 16:37
comments 365

Újabb felvételt hozott nyilvánosságra a hvg.hu arról, ahogyan az december 17-én reggel az MTVA biztonsági őrei Hadházy Ákos parlamenti képviselőt lökdösik és cipelik. Hadházy kálváriájáról több felvétel nyilvánosságra került már, azonban a történtek egy részéről eddig nem került ki semmi, a képviselő ugyanis egy zárt folyosón is járt, ahová társai nem tudták követni. Az MTVA itt készített felvételei jutottak el a hvg.hu-hoz.

A képviselők azért voltak az MTVA Kunigunda úti székházában, hogy az ellenzék és a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény ellen tüntetők 5 pontját beolvastassák.

A felvételeket látható, hogy hat őr rángatja és cipeli Hadházyt, többüknél lőfegyver és gumibot van. Mások az ajtókat nyitják és csukják előttük, két operatőr pedig igyekszik rögzíteni minden pillanatot.

Hadházyt végül a bejárati csarnokban dobják le egy kanapé elé, itt érkezett hozzá Szél Bernadett, majd együtt lökték ki a két képviselőt az épületből, de a bejárati csarnokban készült képek már eddig is ismertek voltak.

A Facebookon Hadházy reagált is a videóra, ezt írta: „A gerincsérv komoly dolog, sajnálom, hogyha az engem cipelő őrök meghúzták a hátukat. Holnap délután tüntetünk este hattól az Ügyészség előtt, miután szerintük mi az elkövetők voltunk, és nem az áldozatok.” A képviselő ezzel arra is utalt, hogy az ügyészség szerint az öt őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ez pedig a képviselők bűnét súlyosbítja. (hvg.hu)

Korábban Varju László és az őrök harcáról kerültek ki belső felvételek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt