Új felvétel arról, ahogyan az MTVA biztonsági őrei Hadházy Ákost rángatják

POLITIKA
2019 január 22., 16:37
comments 361

Újabb felvételt hozott nyilvánosságra a hvg.hu arról, ahogyan az december 17-én reggel az MTVA biztonsági őrei Hadházy Ákos parlamenti képviselőt lökdösik és cipelik. Hadházy kálváriájáról több felvétel nyilvánosságra került már, azonban a történtek egy részéről eddig nem került ki semmi, a képviselő ugyanis egy zárt folyosón is járt, ahová társai nem tudták követni. Az MTVA itt készített felvételei jutottak el a hvg.hu-hoz.

A képviselők azért voltak az MTVA Kunigunda úti székházában, hogy az ellenzék és a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvény ellen tüntetők 5 pontját beolvastassák.

A felvételeket látható, hogy hat őr rángatja és cipeli Hadházyt, többüknél lőfegyver és gumibot van. Mások az ajtókat nyitják és csukják előttük, két operatőr pedig igyekszik rögzíteni minden pillanatot.

link Forrás

Hadházyt végül a bejárati csarnokban dobják le egy kanapé elé, itt érkezett hozzá Szél Bernadett, majd együtt lökték ki a két képviselőt az épületből, de a bejárati csarnokban készült képek már eddig is ismertek voltak.

link Forrás

A Facebookon Hadházy reagált is a videóra, ezt írta: „A gerincsérv komoly dolog, sajnálom, hogyha az engem cipelő őrök meghúzták a hátukat. Holnap délután tüntetünk este hattól az Ügyészség előtt, miután szerintük mi az elkövetők voltunk, és nem az áldozatok.” A képviselő ezzel arra is utalt, hogy az ügyészség szerint az öt őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ez pedig a képviselők bűnét súlyosbítja. (hvg.hu)

Korábban Varju László és az őrök harcáról kerültek ki belső felvételek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.