Az utolsó szettben 5:1-re vezetett, de végül mégis kikapott Serena Williams az Australian Open

sport
2019 január 23., 07:22
comments 46

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams négy meccslabdáról kapott ki a cseh Karolina Pliskovától szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

A 37 éves amerikai sztár – aki hétszer nyert Melbourne-ben – az utolsó szettben 5:1-re vezetett, de végül 2 óra 10 perc elteltével mégis vesztesen hagyta el a pályát.

photo_camera Fotó: Paul Crock/AFP

Meccs közben kifordult a bokája, de utólag nem ennek tulajdonította a vereséget

„Mindent jól csináltam a mérkőzéslabdáknál, de Karolina élete teniszét játszotta.”

Williams így egyelőre nem állítja be az örökrangsort vezető ausztrál Margaret Court 24 diadalból álló GS-rekordját.

Az amerikai nyílt bajnokságon 2016-ban döntős Pliskovára a négy között a japán Oszaka Naomi vár, a US Open címvédője sorozatban a 12. GS-mérkőzését nyerte meg az ukrán Jelina Szvitolina ellen.

A férfiaknál a francia Lucas Pouille jutott be harmadikként az elődöntőbe, aki a korábbi öt nekifutásán meccset sem nyert az Australian Openen. A 28. helyen kiemelt francia játékos Milos Raonicot gyűrte le négy szettben, aki korábban a negyedikként rangsorolt német Alexander Zverevet búcsúztatta. Pouille az előző három találkozójukon kikapott a kanadai teniszezőtől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.