Faragó vagy Hajdú Bé? - Motson-kupa, csoportkör, második forduló

LB
futball
2019 január 23., 14:49
comments 255

Egy héttel ezelőtt, korábbi digis munkatársak egymás elleni párharcaival indult el a II. John Motson-kupa, amelyben továbbra is azt a magyar kommentátort keressük, akit olvasóink a legszívesebben hallgatnának kedvenc csapatuk életbevágó fontosságú meccse közben.

Ez a versenykiírás persze nem mindenki tetszését nyerte el, a közmondásosan simulékony Egri Viktor például kapásból az egész versenytől elhatárolódott. A népszerű kommentátor elsősorban azt nehezményezte, hogy őt speciel nem a véres szájú drukkereknek való megfelelni vágyás hajtja közvetítései közben (amit egyébként mi a magunk részéről csak üdvözölni tudunk, ilyen, amikor valaki egy Chievo-Empoli meccs közben is újságíróként gondol önmagára, respekt), magyarul irtó ciki lesz, ha végül ő nyer:

link Forrás

El tudjuk képzelni az izzadságcseppekkel átitatott rémálmokat, amikor Viktor szembesült az első forduló eredményeivel, így többek között azzal is, hogy 72-28%-os aránnyal laposra verte Márkus Ádámot, a Spíler TV fiatal titánját.

Íme, az összes végeredmény, és a csoportok állása egy kör után:

A-csoport:
➡️Méhes G. - Szathmári A. 89%-11% (2577-304)
➡️Haraszti Ádám - Nagy V. 86%-14% (2368-383)
Állás:
1. Méhes 1-0-0 (89-11), 3 pont
2. Haraszti 1-0-0 (86-14), 3 pont

------------------------------------------
3. Nagy V. 0-0-1 (14-86), 0 pont
4. Szathmári A. 0-0-1 (11-89), 0 pont

B-csoport:
➡️Baumstark Tibor - Monoki Lehel 52%-48% (1519-1414)
➡️Varga Á. - Farkas N. 32%-68% (894-1867)
Állás:
1. Farkas 1-0-0 (68-32), 3 pont
2. Baumstark 0-1-0 (52-48), 1 pont

-------------------------------------------
3. Monoki 0-1-0 (48-52), 1 pont
4. Varga 0-0-1 (32-68), 0 pont

C-csoport:
➡️Hajdú B. I. - Fülöp L. 78%-22% (2315-671)
➡️Somos Á. - Faragó R. 27%-73% (781-2105)
Állás:
1. Hajdú B. 1-0-0 (78-22), 3 pont
2. Faragó R. 1-0-0 (73-27), 3 pont

-----------------------------------------
3. Somos 0-0-1 (27-73), 0 pont
4. Fülöp 0-0-1 (22-78), 0 pont

D-csoport:
➡️Egri Viktor - Márkus Á. 72%-28% (1979-784)
➡️Matuz K. - Lukács V. 77%-23% (2066-626)
Állás:
1. Matuz 1-0-0 (77-23), 3 pont
2. Egri 1-0-0 (72-28), 3 pont

----------------------------------------
3. Márkus 0-0-1 (28-72), 0 pont
4. Lukács 0-0-1 (23-77), 0 pont

És akkor jöjjenek a második kör meccsei, több esetben már a továbbjutás a tét!

A-CSOPORT

Méhes Gábor (Sport TV) vs. Haraszti Ádám (Sport TV)

Az első kör eredményei alapján ez a csoport abszolút rangadója: a tét a kvartett első helye, és ezzel a könnyebb (?) ág kivívása a negyeddöntőre. A párharc pikantériáját növeli, hogy a két kommentátor szeptember óta egymás mellett dolgozik a Sport TV szerkesztőségében, így ez lényegében házon belüli harc is az alfahím pozíciójáért.

Nagy Viktor (DIGI Sport) vs. Szathmári Attila (Eurosport)

Az első kanyarban egyiküknek sem volt könnyű dolga, de végül mindketten helytálltak, és kétszámjegyű eredményt értek el ismertebb-esélyesebb kollégáikkal szemben. Most egymás ellen mutathatják meg, hogy jól okoskodtunk-e előzetesen, amikor Nagyot a harmadik kalapba soroltuk, Szathmári pedig vigaszágon jutott csak el a Motson-kupa mezőnyébe.
(Kevésbé képben lévőknek segítség, hogy Nagy a DIGI Sport képernyőjén többnyire olasz bajnokikat kommentál, míg Szathmári az Eurosporton az MLS hangja.)

B-CSOPORT

Baumstark Tibor (Spíler TV) vs. Farkas Norbert (Spíler TV)

Újabb belharc, ezúttal a TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV szerkesztőségi ajtajain belül, ráadásul két nyári sztárigazolás között. Baumstark a DIGI Sportot otthagyva lett a csatorna angol bajnoki közvetítéseinek arca - ezzel beáldozva kissé a kommentálást, hiszen ősszel mindössze 10 meccsen kapott ilyen lehetőséget műsorvezetői feladatai mellett -, Farkas pedig évtizedes Sport TV-s karrierjét folytatva a spanyol liga közvetítései jogaival együtt váltott munkahelyet. PL vs. La Liga meccs is ez tehát, így tessék nyomkodni a gombokat.

Monoki Lehel (DIGI Sport) vs. Varga Ákos (M4 Sport)

Monoki győzelmi kényszerben van, hiszen az első körben kisebb meglepetésre nem bírt volt kollégájával, Baumstark Tiborral a kommentátorból lett műsorvezetők csatájában. Bár utóbbi kapott több szavazatot, az eredményekbe döntetlen került, hiszen egyik versenyző sem volt képes a szavazatok legalább 55%-át bezsebelni a párharcban - így viszont kiemelt jelentősége lesz az elkövetkezendő meccsek szavazatarányának is, hiszen pontegyenlőség esetén ez dönt a versenyzők között. Varga Ákos elsőre kissé alatta maradt a várakozásoknak, hiszen még az 1000 voksot sem érte el, és nagyon simán alulmaradt Farkas Norberttel szemben. Neki ez most élet-halál, így a Norvégia ellen az olimpiai selejtezőért meccselő férfi kézisekkel párhuzamosan ő is nagyot fog küzdeni ma este.

C-CSOPORT

Hajdú B. István (M4 Sport/Eurosport) vs. Faragó Richard (Sport TV)

Ki ne tudná: együtt kezdték tanulni a szakmát a Komlósi Oktatási Stúdióban (KOS), egyszerre kerültek a Telesporthoz, és ugyanakkor kapták meg nagy lehetőségként a Bajnokok Ligája meccseinek közvetítését feladatul Vitray Tamástól. Évekig együtt adták hangukat a FIFA-játékok magyarországi kiadásaihoz, és bár jó ideje nem közvetlen kollégák már, barátságuk töretlen és példamutató. Ismertségben egészen biztosan behozhatatlan előnyük van - "őket még szerették" -, de az első kör eredményei azt mutatják, a népszerűségük sem szenvedett különösebb csorbát azzal, hogy feltűnt mögöttük egy vadonatúj generáció.

Fülöp László (Sport TV) vs. Somos Ákos (Spíler TV)

Egy másik csoportban valószínűleg mindketten a továbbjutásért harcolnának, ebben a négyesben viszont az első forduló alapján nem lesz sok keresnivalója a két régi vágású, de a kommentátoriskolák két végletét képviselő szpíkernek. Fülöp sallangmentes higgadtsága és kevés felkészüléssel, de kivételes stílusérzékkel aláfestett meccsei feszülnek itt most neki Somos irodalmi utalásokban tocsogó, bő lére eresztett, gyakorta túlbeszélt, de informatív és részletgazdag közvetítéseinek. Ízlés dolgában vitatkozni kár, mi a magunk részéről mindkét kommentátor stílusát kedveljük - innentől ti jöttök!

D-CSOPORT

Egri Viktor (DIGI Sport) vs. Lukács Viktor (M4 Sport)

A Viktorok csatájában picit a közmédiával is harcol az újságírás hagyományosabb iskoláját (vö.: "a média hatalmi kontroll, nem szócső") képviselő Egri, aki néhány hónappal ezelőtt nyilvános FB-posztban fejezte ki különvéleményét azügyben, hogy alma matere, a Komlósi Oktatási Stúdió egyik évente adományozott belső elismerését, a Kovácsi-díjat történetesen az M4 Sport riportere, Berkesi Judit kapta (fontos adalék, hogy a díj korábbi nyerteseként Egri is a kuratórium tagja, ám egyéb elfoglaltságai miatt szavazatát nem adta le, ez pedig állítólag jelentősen befolyásolta a végeredményt). A másik oldalon Lukács Viktor a magyar média történetének második legfiatalabb kommentátoraként közvetített világbajnokságról tavaly, ám ismertsége egyelőre nem vetekedhet druszájának hírével. Meglátjuk, mire lesz ez elég ebben a párharcban.

Matuz Krisztián (Spíler TV) vs. Márkus Ádám (Spíler TV)

Újabb munkahelyi párharc: a frissen a Spíler TV-hez szerződő Matuz Krisztián azzal a Márkus Ádámmal néz farkasszemet, aki a kezdetektől a csatorna munkatársa, és Hetthéssy Zoltán nyomdokaiba lépve immáron második éve állandó aláfestése a Premier League-meccseknek. Matuz ezzel szemben La Ligát közvetít, de népszerűségét leginkább kézilabdával alapozta meg - a következő körben pedig vélhetően nagyon pikáns meccset vív majd azzal az Egri Viktorral, akivel részben közösen viszi az ország legnépszerűbb kézis podcastját, a Vaxerencsét.

(Az egyes kommentátoroknak adott pontszámaink nem a szerkesztőség álláspontját tükrözik, és nem is befolyásoló eszközök - pusztán színesítik a versenyt.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.