Azért van abban valami megkapó, amikor egy fideszes polgári fórumon egy fekete csuklyás alak azt hörgi az arcodba, hogy ne fenyegetőzz

Mint tudósításunkból kiderült, a Momentum Mozgalom aktivistái mellett a Szabadfogás illetve a Kötöttfogás című műsorok állandó szereplője, a Magyar Hang publicistája, Gulyás Balázs is tiltakozott László Tamás fideszes országgyűlési képviselő XV. kerületi fórumán, ahol Bayer Zsolt kormányzati főpublicista vendégeskedett.

Amikor Bayer arról beszélt, hogy Európa lelkét kell nekik megmutatni, Gulyás felállt, és számon kérte Bayer politikai relativizmusát (egykor a Népszabadság újságírója volt) és kijelentette: „Maga nem keresztény, nem jobboldali, nem konzervatív!” Végül arról érdeklődött, miért pocskondiáz egy gimnazista lányt.

Gulyást a szervezők azonnal kikísérték, az előtérben azonban utolérte Bede Zsolt, a Vadhajtasok.hu vezetője és egy fekete csuklyát viselő társa. (Bede Zsoltról itt írtunk részletesen, ő az, aki a kormány ellen tüntetőket veréssel fenyegeti.) Szándékuk feltehetően az volt, hogy úgy tűnjön, az ellenzéki politikai aktivisták és Gulyás is fenyegetőleg léptek fel. Erről azonban szó sem volt, verbális tiltakozás volt mindkét akció.

Mindez láthatóan nem zökkentette ki a Fidesz „civiljeit”, a fekete csuklyás, arcát eltakarni igyekvő férfi fenyegetően kérdezi Gulyást, hogy miért „fenyegetik az embereket”. Gulyás végig élőben közvetítette az eseményeket, a lényeget itt emeltük ki:

Itt pedig a szöveges leirat (az arcát félig eltakaró férfit Hörgősként nevezzük most jobb híján):

Hörgős: - Azért, mert fenyegettek embereket, embereket fenyegettek!
Gulyás: - Én nem fenyegettem...
Hörgős: -  Nem, a faszomat nem!
Bede: - A barátaid mondták, hogy elvágják a torkomat?
Gulyás: - Ki mondta? Milyen barátaim?
Bede: - Az olasz barátaid, szombaton nekem estek.
Gulyás Bedének: - Miért remeg a kezed?
Bede: - Mert ideges vagyok miattatok! Vissza kell fognom magam... Mit fenyegetőztök?
Gulyás: - Ki kit?
Bede: - Ti!
Gulyás: - Ki az a mi?
Bede: - A szombati tüntetésen is ott voltál, láttalak... Tüntetéseken fenyegettek...
Gulyás: - Kit?
Bede: - Minket!
Hörgős: - A te, meg a te fajtád?
Gulyás: - Milyen fajtám?
Bede: - A sajtószabadságért tüntettek, és minket fenyegettek. El fog fogyni az emberek türelme, baj lesz...
Gulyás: - Én is így gondolom....
Bede: - De nem a ti oldalatok felől, hanem a miénk... Idióták vagytok...

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.