Ütötte egymást a buszsofőr és a taxis a Váci úton (frissítve)

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy olvasónk készített felvételt egy ütésváltásról kora délután a Váci úton a Dózsa György úti metrópótló busz megállójánál: a felvételen a szóváltás vége és az ütésváltás látható.

A buszsofőrt ekkor már megütötte a taxis, mire a buszsofőr is lekever neki egyet, majd visszamegy a szemüvegéért, amit az első pofon következtében elhagyott.

Olvasónk a látottakhoz hozzátette, a buszsofőr azon húzta fel magát, hogy a taxis nem akart kiállni a buszmegállóból, ahol egyébként sok keresnivalója nincsen. Olvasónk állítása szerint a taxis ütött először, ekkor esett le a sofőr szemüvege.

Az incidens végén a taxis és a buszsofőr is megígérik egymásnak, hogy felírják egymás rendszámát, majd mindketten járművükre szállnak.

A 3-as metrópótlása egyébként a taxisoknak óriási jótétemény, hiszen az egész Váci úton roboghatnak a buszsávban szabadon, kérdéses, hogy a buszmegállót emellé miért akarják még igénybe venni.

Frissítés1: A KRESZ, 40. bekezdése kimondja, hogy tilos megállni „autóbuszöbölben és autóbusz forgalmi sávban, kivéve a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), villamost, a személytaxit, a betegszállító gépjárművet, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet”. Tehát a taxis megállhat, várakozhat, akár utasfelvétel, akár várakozás céljából, de csak amíg nem jön a busz, ebben az esetben pedig ebből lett a baj.

Frissítés2: A Főtaxi a cikkünk megjelenése után közölte: „A 13. kerületi Váci út és Huba utca kereszteződésében ma délután történt eset után a Főtaxi ügyeletes ellenőre rövid időn belül a helyszínre érkezett. A Főtaxi haladéktalanul megkezdte az ügy belső kivizsgálását.”

A pótlás egyébként olyan régóta tart, hogy a Google Maps Street View szolgáltatásának képein már láthatóak a metrópótló megállók is (azaz a Google autójának a pótlás kezdete óta jutott ideje erre is), itt történt az esemény:

A Dózsa György úti pótlómegálló Újpest irányábaFotó: Google Maps

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.