A poligráfos vizsgálat szerint nem hazudott a tyukodi polgármestert zaklatás miatt feljelentő nő

bűnügy
2019 január 25., 13:39
comments 120

Poligráfos vizsgálat igazolja, hogy a tyukodi polgármestert szexuális zaklatás vádjával feljelentő anyakönyvvezető nem hazudott nyilatkozatában. A poligráfos hazugságvizsgálatot a nyomozó hatóság kérte a helyzet tisztázása érdekében – írja a 168 Óra a birtokába került szaktanácsadói nyilatkozat alapján.

A tyukodi önkormányzatnál dolgozó anyakönyvvezető, Németh Pálma 2017-ben jelentette fel főnökét zaklatás miatt. A nő az RTL Klubnak mondta el, hogy Czibere József polgármester három hónapon keresztül fenyegette és zaklatta azzal, hogy polgármesterként bármikor kirúghatja őt és az óvodában dolgozó lányát is. Tavaly májusban egy alkalommal aztán kivárta, hogy az anyakönyvvezető egyedül maradjon a szobájában és fogdosni, molesztálni kezdte, csak egy belépő kolléga miatt tudott kiszabadulni a helyzetből. 

Németh Pálma szerint korábban több kolléganőjével is ezt történt, de ők inkább elhagyták a hivatalt a feljelentés helyett. Ő ezt nem tehette meg, mert 3 éves gyerekét apja halála óta óvodapedagógus kezeli, idősebb lánya pedig ott dolgozott - és egyébként sem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt.

Azt is elmeséli egy ponton, hogy az eset után kollégái "szinte őrizték", nehogy újra zaklassa őt a polgármester, aki folyamatosan érzékeltette vele, hogy "markában tartja a családját".  

Németh Pálma a riport végén azt mondja, nőként fel kell vállalni az ilyen konfliktusokat, és meggyőződése, hogy számos hasonló este van országszerte, amire sose derül fény.

A rendőrség előbb lezárta az ügyet, mert szerintük nem történt bűncselekmény, de Németh Pálma panaszt nyújtott be a nyomozás lezárása miatt.

Végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyt is adott, és elrendelte a nyomozás folytatását. Fehérgyarmati Rendőrkapitányság a nő kihallgatása után a polgármestert is beidézte, akit a Blikk szerint 2018-ban rabosítottak is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.