A magyar dolgozók sztrájkja miatt egész Európában akadozik az Audi termelése

Egyre rosszabbul áll az Audi Európában a győri dolgozók sztrájkja miatt. Az bajor Handelsblatt cikke szerint az ingolstadti Audi központban leállt a termelés, mert a Győrből érkező motorok hiányában nincs mit beszerelni az autókba. A neckarsulmi gyárban egyelőre folyik a munka, ott a hét közepéig van elegendő alkatrész, de utána ők sem tudnak dolgozni, ha Győrben nem indul újra a gyár.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet a Facebookon foglalta össze, hogy pontosan mit követelnek a cégtől.

Az első és legfontosabb követelés 18 százalékos, de legalább 75 ezer forintos béremelés. A szakszervezt ehhez hozzáteszi, hogy ők még az emeléssel együtt sem nyugati béreket követelnek, csak annyit, hogy az árbevétel arányához képet legalább a régiós szinten fizessék őket.

A Bloomberg korábbi összeállítása szerint a Volkswagen csoportnál dolgozó csehek 25 százalékkal, a szlovákok 28 százalékkal, a lengyelek 39 százalékkal keresnek többet, mint a magyar Audis munkások, míg Belgiumban több mint háromszor annyi pénzt adnak.

A 24 közben arról ír, hogy az elmúlt napokba a sztrájk és a termelés leállása miatt már most többet bukott az Audi, mintha a szakszervezet által követelt béremelést megadták volna.

Az Audi vezetése csak 10 százalékos béremelést ajánlott a magyar dolgozóknak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.