A világ egyik legnagyobb menekülttáborában született játékost igazolt Kubatov Gábor Fradija

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ammar Ramadan, a 18 éves szír támadó után - akinek a háború elől menekülő szülei a játékost követve 2015-ben érkezettek meg Európába - újabb menekültet szerződtetett a Ferencváros. 

A Fradi a honlapján jelentette be, hogy a 25 éves Tokmac Chol Nguen a norvég élvonalbeli Strömsgodsettől érkezik a Ferencvároshoz, a csapat színeiben 91 meccsen lépett pályára, melyeken 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett. 

Fotó: fradi.hu

A játékos nem focista múltjáról a Fradi csak annyit ír, hogy  Tokmac Chol Nguen a kenyai Kakumában született 1993. október 20-án, ötéves kora óta Norvégiában él. Ami nincs benne a szövegben: Tokmac Chol Nguen dél-szudáni szülők gyerekeként a világ egyik legnagyobb menekülttáborában született, családjával költöztek Norvégiába. Norvég utánpótlás válogatott is volt. 

A Fradit irányító Kubatov Gábor annak a Fidesznek az alelnöke, amely végtelenül lebutított kommunikációjában nem tesz különbséget menekült és menekült között, nagyjából beilleszkedésre képtelen potenciális terroristaként tekint rájuk, akik a kereszténységet akarják megszüntetni Magyarországon és Európában. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.