A világ egyik legnagyobb menekülttáborában született játékost igazolt Kubatov Gábor Fradija

foci
2019 január 28., 14:31
comments 121

Ammar Ramadan, a 18 éves szír támadó után - akinek a háború elől menekülő szülei a játékost követve 2015-ben érkezettek meg Európába - újabb menekültet szerződtetett a Ferencváros. 

A Fradi a honlapján jelentette be, hogy a 25 éves Tokmac Chol Nguen a norvég élvonalbeli Strömsgodsettől érkezik a Ferencvároshoz, a csapat színeiben 91 meccsen lépett pályára, melyeken 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett. 

photo_camera Fotó: fradi.hu

A játékos nem focista múltjáról a Fradi csak annyit ír, hogy  Tokmac Chol Nguen a kenyai Kakumában született 1993. október 20-án, ötéves kora óta Norvégiában él. Ami nincs benne a szövegben: Tokmac Chol Nguen dél-szudáni szülők gyerekeként a világ egyik legnagyobb menekülttáborában született, családjával költöztek Norvégiába. Norvég utánpótlás válogatott is volt. 

A Fradit irányító Kubatov Gábor annak a Fidesznek az alelnöke, amely végtelenül lebutított kommunikációjában nem tesz különbséget menekült és menekült között, nagyjából beilleszkedésre képtelen potenciális terroristaként tekint rájuk, akik a kereszténységet akarják megszüntetni Magyarországon és Európában. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.