A világ egyik legnagyobb menekülttáborában született játékost igazolt Kubatov Gábor Fradija

Ammar Ramadan, a 18 éves szír támadó után - akinek a háború elől menekülő szülei a játékost követve 2015-ben érkezettek meg Európába - újabb menekültet szerződtetett a Ferencváros. 

A Fradi a honlapján jelentette be, hogy a 25 éves Tokmac Chol Nguen a norvég élvonalbeli Strömsgodsettől érkezik a Ferencvároshoz, a csapat színeiben 91 meccsen lépett pályára, melyeken 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett. 

Fotó: fradi.hu

A játékos nem focista múltjáról a Fradi csak annyit ír, hogy  Tokmac Chol Nguen a kenyai Kakumában született 1993. október 20-án, ötéves kora óta Norvégiában él. Ami nincs benne a szövegben: Tokmac Chol Nguen dél-szudáni szülők gyerekeként a világ egyik legnagyobb menekülttáborában született, családjával költöztek Norvégiába. Norvég utánpótlás válogatott is volt. 

A Fradit irányító Kubatov Gábor annak a Fidesznek az alelnöke, amely végtelenül lebutított kommunikációjában nem tesz különbséget menekült és menekült között, nagyjából beilleszkedésre képtelen potenciális terroristaként tekint rájuk, akik a kereszténységet akarják megszüntetni Magyarországon és Európában. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.