Az Állami Számvevőszék végre két olyan pártot is talált, amelyeknek elégedett volt a gazdálkodásával

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ha nem is dicséretes, de ötöst kapott a Fidesz és a KDNP is az Állami Számvevőszéktől, amely korábban több ellenzéki párt finanszírozását függesztette fel szabálytalanságok feltárása miatt.

Az ÁSZ szerint 2016-ban és 2017-ben „a két párt gazdálkodásának törvényessége biztosított volt, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották a jogszabályi előírásokat. Ezzel biztosították a közpénzek felhasználásának átláthatóságát és elszámoltathatóságát.”

A Fidesz bevételei 1,84, kiadásai 1,57, illetve 1,57 és 1,25 milliárd forint voltak a két évben, míg a A KDNP bevételei 172, kiadásai 166, illetve 210 és 171 millió forint körül alakultak.

Nem teljesen volt minden rendben azért, bár érdekes, hogy a két párt pontosan ugyanazon a banánhéjon, a felügyelőbizottság megalakításán csúszott el: „a 2017. évi alapszabály módosításakor a felügyelő bizottság létrehozásáról nem gondoskodott.”

Az év elején az ÁSZ a Momentum és a Párbeszéd finanszírozását is felfüggesztette.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.