Az Állami Számvevőszék végre két olyan pártot is talált, amelyeknek elégedett volt a gazdálkodásával

2019 január 29., kedd 9:54
193

Ha nem is dicséretes, de ötöst kapott a Fidesz és a KDNP is az Állami Számvevőszéktől, amely korábban több ellenzéki párt finanszírozását függesztette fel szabálytalanságok feltárása miatt.

Az ÁSZ szerint 2016-ban és 2017-ben „a két párt gazdálkodásának törvényessége biztosított volt, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották a jogszabályi előírásokat. Ezzel biztosították a közpénzek felhasználásának átláthatóságát és elszámoltathatóságát.”

A Fidesz bevételei 1,84, kiadásai 1,57, illetve 1,57 és 1,25 milliárd forint voltak a két évben, míg a A KDNP bevételei 172, kiadásai 166, illetve 210 és 171 millió forint körül alakultak.

Nem teljesen volt minden rendben azért, bár érdekes, hogy a két párt pontosan ugyanazon a banánhéjon, a felügyelőbizottság megalakításán csúszott el: „a 2017. évi alapszabály módosításakor a felügyelő bizottság létrehozásáról nem gondoskodott.”

Az év elején az ÁSZ a Momentum és a Párbeszéd finanszírozását is felfüggesztette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt