Fazekas Gergely Kurtág-premierről írt kritikája nyerte a Minőségi Újságírásért díjat

media
2019 január 29., 14:15
comments 42

Fazekas Gergely 444-en futó Négynegyeden megjelent írása, a Kurtág, a legnagyobb Beckett-fordító nyerte a Minőségi Újságírásért díjat decemberben.

A Kurtág György első operájának, a Fin de partie-nek ősbemutatójáról szóló írást a zsűri alaposságáért, témaválasztásáért és egyedi és gördülékeny stílusáért méltatta.

A zsűri további három anyagot is kiemelt a hazai sajtó decemberi terméséből: Haszán Zoltán kollégánk cikkét az adó 1 százalékkal visszaélő alapítványokról, Panyi Szabolcs és Szabó András (Direkt36) Orosz diplomatákat értek kémkedésen Magyarországon, és szép csendben ki is szorították őket címmel megjelent cikkét, valamint az indexes Fábián Tamás, Stubnya Bence és Szémann Tamás túlóratörvényről szóló cikkét, mert az indoklás szerint a túlhevített légkörben higgadtan járta körbe az előző hónap legforróbb témáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.