A KDNP a fogyasztóvédelemhez fordul a telejósdák miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kereszténydemokrata Néppárt „jósdastopot” szeretne elérni, ezért a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnak, kérve a szolgáltatók tevékenységének alapos vizsgálatát.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: sok 100 forintos percdíjért „küldenek” csalók gyógyító energiát, és ezzel jó szándékú embereket csapnak be, ami ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke. 2017-ben az NMHH vizsgálta a kérdést, és megállapította, hogy nyilvánvaló a kiszolgáltatott emberek megtévesztése – mondta.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én.Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Rétvári Bence KDNP-alelnök is arról beszélt, hogy a távgyógyítók, távjósok sok száz forintot húznak ki az emberek zsebéből, és okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg. Sokfélék az ígéretek: van, aki azt hirdeti, az angyalok segítségével gyógyít, vagy választ ígér arra, hogy mikor nézhet valaki anyagi örömök elé, míg mások pénzbevonzó kódokat ígérnek, esetleg lottóhoroszkópot reklámoznak, de van, aki önmagát egy görög istenről elnevezve a teljes bőséget vagy a jövő titkának megismerését ígéri – sorolta Rétvári, aki szerint társadalmi igény nem mutatható ki a szolgáltatás iránt, és nem lehet más emberek becsapására építeni egy üzletet.

Harrach Péter és Rétvári Bence közölte: a KDNP nevében a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordultak, hogy vizsgálják ki alaposan a szolgáltatók tevékenységét. A termékbemutatók kapcsán már indítottak hasonló akciót, és utána a joghézagot érintően törvénymódosításokat kezdeményeztek. Most is azt kérik, hogy a hatóság járjon utána, hol szabálytalan, törvénytelen a szolgáltatók tevékenysége. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.