A KDNP a fogyasztóvédelemhez fordul a telejósdák miatt

politika
2019 január 30., 15:39
comments 260

A Kereszténydemokrata Néppárt „jósdastopot” szeretne elérni, ezért a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnak, kérve a szolgáltatók tevékenységének alapos vizsgálatát.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: sok 100 forintos percdíjért „küldenek” csalók gyógyító energiát, és ezzel jó szándékú embereket csapnak be, ami ellen fel kell lépni, mert súlyosan sérül a vásárlók érdeke. 2017-ben az NMHH vizsgálta a kérdést, és megállapította, hogy nyilvánvaló a kiszolgáltatott emberek megtévesztése – mondta.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én.
photo_camera Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Rétvári Bence KDNP-alelnök is arról beszélt, hogy a távgyógyítók, távjósok sok száz forintot húznak ki az emberek zsebéből, és okkal feltételezhető, hogy sok embert károsítanak meg. Sokfélék az ígéretek: van, aki azt hirdeti, az angyalok segítségével gyógyít, vagy választ ígér arra, hogy mikor nézhet valaki anyagi örömök elé, míg mások pénzbevonzó kódokat ígérnek, esetleg lottóhoroszkópot reklámoznak, de van, aki önmagát egy görög istenről elnevezve a teljes bőséget vagy a jövő titkának megismerését ígéri – sorolta Rétvári, aki szerint társadalmi igény nem mutatható ki a szolgáltatás iránt, és nem lehet más emberek becsapására építeni egy üzletet.

Harrach Péter és Rétvári Bence közölte: a KDNP nevében a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordultak, hogy vizsgálják ki alaposan a szolgáltatók tevékenységét. A termékbemutatók kapcsán már indítottak hasonló akciót, és utána a joghézagot érintően törvénymódosításokat kezdeményeztek. Most is azt kérik, hogy a hatóság járjon utána, hol szabálytalan, törvénytelen a szolgáltatók tevékenysége. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.