Több mint 400 iskolát zárattak be Bangkokban a szmog miatt

külföld
2019 január 30., 07:31
comments 8

Szerdán összesen 437 állami iskolát zárattak be a thaiföldi hatóságok Bangkokban, mivel nem sikerült megfelelően kezelniük a légszennyezési válságot. A diákoknak péntekig kell otthon maradniuk. A város lakóinak már hetek óta védőmaszkban kell járniuk az utcán a szmog miatt. Sokan a kormányt hibáztatták, amiért nem tesz semmit.

photo_camera Fotó: ROMEO GACAD/AFP

A légszennyezést főleg a közlekedés, a szabályozatlan építkezések, a tarlóégetések és a gyárkémények okozzák. A hatóságok most mesterségesen próbálnak esőt gerjeszteni, permetezik a járdákat és megkérték az embereket, hogy a kínai újév alkalmából most ne égessenek tömjénrudakat és papírokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.