Több mint 400 iskolát zárattak be Bangkokban a szmog miatt

Szerdán összesen 437 állami iskolát zárattak be a thaiföldi hatóságok Bangkokban, mivel nem sikerült megfelelően kezelniük a légszennyezési válságot. A diákoknak péntekig kell otthon maradniuk. A város lakóinak már hetek óta védőmaszkban kell járniuk az utcán a szmog miatt. Sokan a kormányt hibáztatták, amiért nem tesz semmit.

Fotó: ROMEO GACAD/AFP

A légszennyezést főleg a közlekedés, a szabályozatlan építkezések, a tarlóégetések és a gyárkémények okozzák. A hatóságok most mesterségesen próbálnak esőt gerjeszteni, permetezik a járdákat és megkérték az embereket, hogy a kínai újév alkalmából most ne égessenek tömjénrudakat és papírokat. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.