Több mint 400 iskolát zárattak be Bangkokban a szmog miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán összesen 437 állami iskolát zárattak be a thaiföldi hatóságok Bangkokban, mivel nem sikerült megfelelően kezelniük a légszennyezési válságot. A diákoknak péntekig kell otthon maradniuk. A város lakóinak már hetek óta védőmaszkban kell járniuk az utcán a szmog miatt. Sokan a kormányt hibáztatták, amiért nem tesz semmit.

Fotó: ROMEO GACAD/AFP

A légszennyezést főleg a közlekedés, a szabályozatlan építkezések, a tarlóégetések és a gyárkémények okozzák. A hatóságok most mesterségesen próbálnak esőt gerjeszteni, permetezik a járdákat és megkérték az embereket, hogy a kínai újév alkalmából most ne égessenek tömjénrudakat és papírokat. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.