132 ezerért adta el a Tenisz Szövetség a tiszteletjegyeket

belföld
2019 január 31., 11:27
comments 93

Egy korábban Magyarországon teniszező férfi, Timm Riggert Facebookon osztotta meg történetét, miszerint 132 ezer forintos áron adtak el neki négy jegyet a hétvégi Németország-Magyarország tenisz Davis Kupa-meccsre - írja az Index. Miután a férfi megkapta a jegyeket, a lánya hívta fel rá a figyelmét, hogy a felirat szerint azok tiszteletjegyek, 0,00 euróba kerülnek. 

A Magyar Tenisz Szövetség viszont azt állítja, csupán adminisztrációs hiba történt.

„Az MTSZ a szervezőtől, a Német Tenisz Szövetségtől 50 tiszteletjegyet kapott, amelyet a szövetség partnereinek, munkatársainak, szponzorainak bocsát a rendelkezésére, ezen felül pedig 50 jegyet vásárolt, a szurkolóknak továbbértékesítésre. A „0 eurós” tiszteletjegyek és a megvásárolt jegyek ugyanabba a szektorba szólnak. A szövetség természetesen csak az általa megvásárolt jegyeket értékesítette/értékesíti tovább. Az említett esetben sajnálatos módon adminisztratív hiba történt – amiért az MTSZ az érintett elnézését kéri –, így fordulhatott elő, hogy a megvásárolt, árral ellátott jegyek helyett tévedésből az egyébként ugyanabba a szektorba szóló tiszteletjegyeket kapott a vásárló a pénzéért. A hibáért elnézést kér a szövetség, és természetesen igény esetén becseréli a jegyeket.”

Az újabb botrány végképp nehéz helyzetbe hozhatja Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselőt, a teniszszövetség elnökét. A szövetség ellen tavaly ősszel, hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást az ügyészség. Ezek után olyan hírek érkeztek, hogy Orbán miniszterelnököt személyesen is felbosszantották az egyre több pénzből gazdálkodó szövetség ügyei. Ezt támasztotta alá, hogy Orbán, Szűcsöt látványosan megkerülve Markovits Lászlót, a Vasas elnökét, egykori menő teniszezőt bízta meg a 10 milliárd forintból készülő új budapesti teniszcentrum előkészítésével. Annak ellenére, hogy a tervet korábban Szűcs prezentálta Orbánnak és a miniszterelnök azután bólintott rá a tízmilliárdos támogatásra. Szűcs a teniszszövetség mellett elnöke a Magyar Országos Horgászszövetségnek is. 

Címlapkép: Timm Riegert/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.