A szobrász beleegyezett, a Jászai Mari téren fog állni Nagy Imre szobra

2019 január 31., csütörtök 14:06
55

Varga Tamás szobrászművész megállapodott a tervezéssel és kivitelezéssel megbízott céggel, így már szinte biztos, hogy a Jászai Mari téren áll majd Nagy Imre szobra.

A szobornak azért kellett új helyet keresni, mert a Kövér László által vezetett Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság úgy döntött, hogy eltávolítják az eddig a Kossuth tér sarkánál lévő Vértanúk teréről. Ezt végül előzetes bejelentés nélkül, az éj leple alatt tették meg.

A Nagy-Imre szobor utolsó darabjait hajnalban szállították el. Fotó: Herczeg Márk / 444

Az elmúlt hetekben folytatott egyeztetések során az alkotó feltételes hozzájárulását adta az új helyszínhez, és a továbbiakban részt vesz az újraállítással kapcsolatos döntések meghozatalában. Amennyiben Belváros-Lipótváros Önkormányzata is engedélyezi, a Jászai Mari téren hamarosan megkezdődnek az előkészítő munkálatok. A tervek szerint legkésőbb 2019. június 16-án már az új helyén állhat a kivégzett miniszterelnök emlékműve. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt