Az oroszok még Robert Mueller különleges ügyész bizonyítékait is dezinformációs kampányra használták

külföld
2019 január 31., 04:51
comments 64

Orosz hackerek dezinformációs célra használtak olyan, bizalmas információkat, amiket az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozást, illetve Donald Trump stábja és Oroszország összejátszáság vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller az ügyben megvádolt egyik orosz cég ügyvédeinek adott át bizonyítékként, állította a nyomozócsoport szerdán.

A washingtoni kerületi bíróságon benyújtott beadványuk szerint Muellerék a Concord Management and Consulting nevű cég amerikai ügyvédeinek adták át a bizonyítékokat. Erre azért kerülhetett sor, mert az amerikai választásokba történt beavatkozással hivatalosan is megvádolt 13 orosz entitás közül ez a Jevgenyij Prigozsin, Putyin szakácsa tulajdonában levő vállalkozás jogi úton reagált a bizottság állításaira, így az amerikai jog szerint jogi képviselőik hozzáférhetnek az ellenük felhozott bizonyítékokhoz.

Muellerék vádjai szerint ezeket a bizalmas információkat szerezték meg orosz hackerek - egyes megfigyelők szerint talán úgy, hogy a Putyinhoz elég szorosan köthető cég maga adta át nekik -, hogy aztán azokat meghamisítva hozzák nyilvánosságra a Twitteren, ezzel is lejáratva Muellert és a nyomozást. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.