Az oroszok még Robert Mueller különleges ügyész bizonyítékait is dezinformációs kampányra használták

Több 444 videó?
Szeretném

Orosz hackerek dezinformációs célra használtak olyan, bizalmas információkat, amiket az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozást, illetve Donald Trump stábja és Oroszország összejátszáság vizsgáló különleges ügyész, Robert Mueller az ügyben megvádolt egyik orosz cég ügyvédeinek adott át bizonyítékként, állította a nyomozócsoport szerdán.

A washingtoni kerületi bíróságon benyújtott beadványuk szerint Muellerék a Concord Management and Consulting nevű cég amerikai ügyvédeinek adták át a bizonyítékokat. Erre azért kerülhetett sor, mert az amerikai választásokba történt beavatkozással hivatalosan is megvádolt 13 orosz entitás közül ez a Jevgenyij Prigozsin, Putyin szakácsa tulajdonában levő vállalkozás jogi úton reagált a bizottság állításaira, így az amerikai jog szerint jogi képviselőik hozzáférhetnek az ellenük felhozott bizonyítékokhoz.

Muellerék vádjai szerint ezeket a bizalmas információkat szerezték meg orosz hackerek - egyes megfigyelők szerint talán úgy, hogy a Putyinhoz elég szorosan köthető cég maga adta át nekik -, hogy aztán azokat meghamisítva hozzák nyilvánosságra a Twitteren, ezzel is lejáratva Muellert és a nyomozást. (Via MTI)