2030-ra a piacról kellene eltartania magát a magyar focinak

Változtatna a kormány a TAO-rendszeren, legalábbis tervben van a támogatási forma „újragondolása” a Világgazdaság szerint. A tervek szerint a következő két évben drasztikusan csökkenne a TAO-támogatásokra fordítható összeg, idén 40, jövőre 60 milliárdnál állna meg. Ehhez képest a hat csapatsportágba csak tavaly 125 milliárd forint áramlott a TAO-n keresztül, 2011 és 2018 között pedig összesen kb. 640 milliárd.

Hogy a folyamatban lévő, kb. 300 milliárdnyi TAO-program megszakadna, attól nem kell tartani, erről maga Orbán Viktor biztosította a kérdezőket 2 héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján.

Emellett azonban a 2020-30-as támogatási időszak célja a VIlággazdaságnak nyilatkozók szerint az lenne, hogy a klubok „fokozatosan a piaci források felé forduljanak”, és 2030-ra már a hagyományos piaci bevételek jelentsék a működésük alapját. Ehhez a hagyományos szponzorációt és a jegyeladásokat is fel kellene pörgetni. (Világgazdaság)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.