2030-ra a piacról kellene eltartania magát a magyar focinak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Változtatna a kormány a TAO-rendszeren, legalábbis tervben van a támogatási forma „újragondolása” a Világgazdaság szerint. A tervek szerint a következő két évben drasztikusan csökkenne a TAO-támogatásokra fordítható összeg, idén 40, jövőre 60 milliárdnál állna meg. Ehhez képest a hat csapatsportágba csak tavaly 125 milliárd forint áramlott a TAO-n keresztül, 2011 és 2018 között pedig összesen kb. 640 milliárd.

Hogy a folyamatban lévő, kb. 300 milliárdnyi TAO-program megszakadna, attól nem kell tartani, erről maga Orbán Viktor biztosította a kérdezőket 2 héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján.

Emellett azonban a 2020-30-as támogatási időszak célja a VIlággazdaságnak nyilatkozók szerint az lenne, hogy a klubok „fokozatosan a piaci források felé forduljanak”, és 2030-ra már a hagyományos piaci bevételek jelentsék a működésük alapját. Ehhez a hagyományos szponzorációt és a jegyeladásokat is fel kellene pörgetni. (Világgazdaság)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.