2030-ra a piacról kellene eltartania magát a magyar focinak

Változtatna a kormány a TAO-rendszeren, legalábbis tervben van a támogatási forma „újragondolása” a Világgazdaság szerint. A tervek szerint a következő két évben drasztikusan csökkenne a TAO-támogatásokra fordítható összeg, idén 40, jövőre 60 milliárdnál állna meg. Ehhez képest a hat csapatsportágba csak tavaly 125 milliárd forint áramlott a TAO-n keresztül, 2011 és 2018 között pedig összesen kb. 640 milliárd.

Hogy a folyamatban lévő, kb. 300 milliárdnyi TAO-program megszakadna, attól nem kell tartani, erről maga Orbán Viktor biztosította a kérdezőket 2 héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján.

Emellett azonban a 2020-30-as támogatási időszak célja a VIlággazdaságnak nyilatkozók szerint az lenne, hogy a klubok „fokozatosan a piaci források felé forduljanak”, és 2030-ra már a hagyományos piaci bevételek jelentsék a működésük alapját. Ehhez a hagyományos szponzorációt és a jegyeladásokat is fel kellene pörgetni. (Világgazdaság)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.