Félhivatalos: a brit Munkáspárt a legnyomorultabb politikai alakulat a Földön, sikerült ugyanis a Brexit-buktát nyögő konzervatívok alá zuhanniuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megdöbbentő adatokat mutat az Opinium legfrissebb közvélemény-kutatása. Hiába Theresa May miniszterelnök szerencsétlenkedése, a kormányzó toryk nyilvános belháborúja, a kormány parlamenti leszavazása és az egyre fenyegetőbb brexit-katasztrófa, az ellenzéki Munkáspárt annyira népszerűtlen, hogy a konzervatívok az élre törtek és a legutóbb választás óta nem tapasztalt előnyre tettek szert velük szemben. 

Ugyanennél az intézetnél a legutóbbi méréskor még a Munkáspárt vezetett 40-37-re, de miután sikerült 6 százalékot veszíteniük, miközben a toryk szereztek 4-et, most már a kormányzó párt vezet 7 százalékkal.

Mindezt úgy sikerült produkálniuk, hogy a közéletet meghatározó brexit ügyében May miniszterelnök elfogadottsága a múltkori történelmi mélypontról csak kicsit elmozdulva mínusz 30 százalékos, ami azt jelenti, hogy a választóknak csak 25 százaléka támogatja és 55 százalékuk elítéli, amit ezen a fronton művel. Csakhogy Jeremy Corbyn munkáspárti vezető ennél is sokkal csehebbül, mínusz 44 százalékon áll és csak a választók 16 százaléka támogatja azt, amit a brexitről mond. Még a Labour-szavazóknak is csak a 44 százaléka ért egyet azzal, amit a pártelnök a kilépés ügyében művel.

A brit választók a felmérés szerint teljesen megosztottak abban, hogy mit kellene tenni, ha a parlament végleg leszavazza May brexit-megállapodástervezetét. 43 százalékuk szerint ebben az esetben a kilépést el kellene halasztani és népszavazást kéne tartani a hogyan továbbról, míg 42 százalék szerint jöhetne a megállapodás nélküli, úgynevezett no deal brexit.

(via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.