Hunvald György nem árulja el, hogy tényleg Hunvald György lesz az MSZP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, avagy sem

POLITIKA
2019 február 03., 12:44
comments 190

Vasárnap felröppent a hír, hogy ősszel a hivatali visszaélésért és magánokirat-hamisításért elítélt korábbi polgármester, Hunvald György  lehet az MSZP erzsébetvárosi polgármester jelöltje, miután a párt VII. kerületi munkatársai arról beszéltek Gulyás Márton egyik videójában, hogy ezt már a taggyűlés is jóváhagyta. Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetének egyébként már Hunvald az elnöke.

Hunvald György a Kúria folyosóján még 2014 júniusában
photo_camera Hunvald György a Kúria folyosóján Fotó: Kovács Tamás/MTI

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, bár 2009-ben már előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával.  

A volt polgármester újraindításáról szerettük volna megkérdezni a kerületi pártszervezetet is, de ebből csak egy nagyon kellemetlen beszélgetés alakult ki. A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták.

Amikor telefont kezelő munkatársnál érdeklődtem, hogy tényleg megszavazták-e Hunvald indítását, azt mondta, nincs felhatalmazva, hogy ilyesmire válaszoljon, úgyhogy inkább kérdezzem meg Hunvald urat. Erre kértem, hogy akkor adjon elérhetőséget Hunvaldhoz, de azt mondta, hogy sajnos erre sincs felhatalmazva.

Majd panaszos hangon hozzátette, hogy újságírói körökben úgyis mindenkinek megvan a száma, mert amikor a bírósági ügyeiről volt szó, valahogy mindig megtalálták. Végül megegyeztünk annyiban, hogy majd ő felhívja Hunvald urat, hátha kap felhatalmazást valamire. 

Pár perccel később Hunvald György a telefonos munkatárson keresztül annyit üzent: 

„Ez a kérdés nem aktuális.” 

Hunvald egyébként már 2016-ban elindított egy kampányoldalt, hogy támogatókat gyűjtsön, de az sajnos már nem elérhető. 

Hunvald ellen korábban két jogerős ítélet született: 2014-ben a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében. 2015-ben pedig a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt szabott ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés. Csakhogy később az utóbbit a Kúria formai okokból hatályon kívül helyezte. mivel egyesíteni kellett volna az ellene zajló büntetőeljárásokat. 2016-ban aztán újrakezdődött a pere. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.