Hunvald György nem árulja el, hogy tényleg Hunvald György lesz az MSZP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, avagy sem

2019 február 3., vasárnap 12:44
196

Vasárnap felröppent a hír, hogy ősszel a hivatali visszaélésért és magánokirat-hamisításért elítélt korábbi polgármester, Hunvald György  lehet az MSZP erzsébetvárosi polgármester jelöltje, miután a párt VII. kerületi munkatársai arról beszéltek Gulyás Márton egyik videójában, hogy ezt már a taggyűlés is jóváhagyta. Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetének egyébként már Hunvald az elnöke.

Hunvald György a Kúria folyosóján Fotó: Kovács Tamás/MTI

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, bár 2009-ben már előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával.  

A volt polgármester újraindításáról szerettük volna megkérdezni a kerületi pártszervezetet is, de ebből csak egy nagyon kellemetlen beszélgetés alakult ki. A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták.

Amikor telefont kezelő munkatársnál érdeklődtem, hogy tényleg megszavazták-e Hunvald indítását, azt mondta, nincs felhatalmazva, hogy ilyesmire válaszoljon, úgyhogy inkább kérdezzem meg Hunvald urat. Erre kértem, hogy akkor adjon elérhetőséget Hunvaldhoz, de azt mondta, hogy sajnos erre sincs felhatalmazva.

Majd panaszos hangon hozzátette, hogy újságírói körökben úgyis mindenkinek megvan a száma, mert amikor a bírósági ügyeiről volt szó, valahogy mindig megtalálták. Végül megegyeztünk annyiban, hogy majd ő felhívja Hunvald urat, hátha kap felhatalmazást valamire. 

Pár perccel később Hunvald György a telefonos munkatárson keresztül annyit üzent: 

„Ez a kérdés nem aktuális.” 

Hunvald egyébként már 2016-ban elindított egy kampányoldalt, hogy támogatókat gyűjtsön, de az sajnos már nem elérhető. 

Hunvald ellen korábban két jogerős ítélet született: 2014-ben a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében. 2015-ben pedig a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt szabott ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés. Csakhogy később az utóbbit a Kúria formai okokból hatályon kívül helyezte. mivel egyesíteni kellett volna az ellene zajló büntetőeljárásokat. 2016-ban aztán újrakezdődött a pere. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt