„Ma reggel a lányom arra ébredt, hogy az ablakán bekopogott egy patkány”

ÁLLAT
2019 február 03., 14:44
comments 430

„20 éve élünk a belvárosban, és soha nem kerültünk kapcsolatba
patkányokkal, de sajnos 2018 nyara óta rendszeresek az ilyen incidensek.
Több alkalommal a lakásba is betévedt egy-egy jószág, természetesen
mindig jelentettük az illetékes osztálynak, úgy tűnik, nem sok sikerrel” - írta olvasónk, aki az V. kerületi Bástya utcában lakik egy II. emeleti lakásban.

„Ma reggel a lányom arra ébredt, hogy az ablakán bekopogott egy patkány” - tette hozzá Zita, aki a találkozásról videót is küldött.

link Forrás

Bár a patkányok jelenléte más világvárosokban is folyamatos, de 2018 második felében nem csak olvasónk tapasztalta azt, hogy Budapesten egyre többen vannak. Az történt ugyanis, hogy a főváros 47 év után lecserélte az irtással megbízott céget, és a napi.hu szerint a két hónapos átmeneti időszakban nem olyan intenzitással folytak a megelőző intézkedések mint korábban. Ezek után annyira elszaporodtak a patkányok Budapesten, hogy az önkormányzat kénytelen volt megtriplázni az irtásra szánt összeget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.