Már megtervezték, hogyan menekítsék ki a királynőt Londonból, ha zavargások törnének ki a Brexit miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit hatóságok újra elővették a hidegháború alatt megtervezett vészforgatókönyveket, hogy ki tudják menekíteni a királyi családot, ha esetleg zavargások történek ki Londonban amiatt, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból. Az evakuálási tervek frissítését a Sunday Times írta meg egy neve elhallgatását kérő kormányzati forrásra hivatkozva.

Fotó: VICTORIA JONES/AFP

Márpedig egyre kisebb a valószínűsége, hogy létrejön valamiféle megállapodás, mivel a brit kormány nem tud többséget szerezni a parlamentben a tervekhez, és a  március 29-i kilépési határidő vészesen közeleg. Az üzleti körök arra figyelmeztetnek, hogy egy megállapodás nélküli Brexit esetén az új vámszabályok miatt késhetnek az EU-ból érkező áruk, így akár gyószer-és élelmiszerhiány is kialakulhat.

Jacob Rees-Mogg konzervatív képviselő a Mail on Sundaynek nyilatkozva túlzásnak nevezte az evakuálási terveket és a hatóságok aggodalmát, hiszen a királyi család a második világháború alatt is Londonban maradt. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.